PATTAYA:- De gearresteerde mensen tijdens een inval eerder dit weekend in de kustplaats Pattaya, worden vandaag bij de rechtbank voorgeleid.

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Bij de inval in 2 nachtclubs die zich getransformeerd hadden tot restaurants en welke resulteerde in 121 arrestaties, wordt de groep gearresteerde feestgangers eerst stuk voor stuk op Covid19 virus in afwachting van rechtszittingen.  

Bij de invallen in The Garden 168 en Mo Salah Bar and Restaurant van vrijdagavond laat tot zaterdagochtend vroeg werd een mix van Thaise en buitenlandse mensen aangetroffen die alcohol dronken, aan shisha’s zaten te lurken zich tijdens de nachtelijke uren in de uitgaansgelegenheden hadden verzameld, hetgeen allemaal tegen de wet is.

De feestvierders, van wie sommigen probeerden te ontsnappen naar naburige daken of zich in de struiken probeerden te verbergen, werden allemaal in hechtenis genomen en vastgehouden op het politiebureau van Pattaya.  

Het gebruik van Shisha’s is te allen tijde illegaal in Thailand, maar sociale bijeenkomsten, het nuttigen van alcohol en het exploiteren van een bar of uitgaansgelegenheid zijn allemaal tijdelijk verboden onder het huidige Covid-19-noodbesluit en de Covid-19-beperkingen van Chon Buri.

De grote groep onverlaten van de inval moeten deze maandagochtend voor de rechtbank verschijnen om te worden aangeklaagd voor hun sociale vrolijke capriolen.  De aanwezigen kunnen worden aangeklaagd op grond van de noodverordening of schendingen van de wet op overdraagbare ziekten, waar boetes kunnen oplopen tot 40.000 baht en tot 2 jaar gevangenisstraf, hoewel maximale straffen niet vaak zijn uitgedeeld tijdens de pandemie.

Tegelijkertijd worden alle arrestanten getest op Covid-19.  De tests worden op het politiebureau van Pattaya door medisch personeel uit het Banglamung-ziekenhuis afgenomen.

Het personeel testte 107 van de mensen die tijdens de inval in hechtenis waren genomen en testte ook 26 andere mensen die tijdens de invallen in contact waren gekomen met de feestgangers, waaronder politieagenten, eerstehulpverleners en verslaggevers.

Iedereen die werd getest, moet zichzelf isoleren of de komende 24 uur in politiehechtenis blijven totdat de testresultaten voor iedereen terugkomen.  Voorts wordt een ieder die positief op Covid19 getest is als een hoog risico beschouwd, en zal voor verdere behandeling en observatie naar een lokaal ziekenhuis in Pattaya worden overgebracht

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!