Pattaya bereidt zijn eigen ‘Pattaya Move On’-sandbox voor om in augustus te openen

~NIET BIJ DE PAKKEN NEERZITTEN~
(Het niet opgeven)

PATTAYA:- De horeca in Pattaya gaat niet bij de pakken neerzitten en gaan hun eigen toeristische sandbox-regeling, genaamd “Pattaya Move On”, voorstellen aan de regering om te overwegen.

De voorzitter van het Chonburi Tourism Industry Council, khun Thanet Supornsahatrangsi, vertelde tegen de verzamelde pers, dat de ondernemers het project volgende week zullen voorstellen aan de minister van Toerisme en Sport, Khun Phiphat Ratchakitprakarn en de secretaris-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, Khun Nattapol Nakpanit.

Met Pattaya Move On kunnen gevaccineerde buitenlanders Chonburi binnenkomen, op voorwaarde dat ze de eerste drie dagen geïsoleerd in het hotel doorbrengen.  Daarna mogen ze naar de districten Bang Lamung en Sattahip reizen en na 14 dagen zelfs nog verder binnen de provincie.

Om het project te starten, zijn 900.000 doses Covid-19-vaccins nodig voor de 450.000 inwoners van de districten Bang Lamung en Sattahip.

Chonburi is één van de 10 provincies die de regering van plan is vanaf oktober open te stellen voor toeristen zonder verplichte quarantaine.  De andere provincies zijn Bangkok, Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi, Phuket, Krabi, Surat Thani, Phang Nga en Buri Ram.

“We zullen de regering aanmoedigen om het project in augustus te starten, zodat we eventuele problemen kunnen oplossen voordat we de deuren volledig openen”, zei Thanet.

Hij verwacht dat tussen augustus en september zo’n 10.000 tot 20.000 buitenlandse toeristen de provincie Chonburi zullen bezoeken.

 “De aantallen zouden in oktober moeten stijgen wanneer mensen uit Europa naar Thailand komen om de winter te ontvluchten”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat dit project ook tot doel heeft toeristen te trekken uit Singapore, Vietnam, Hong Kong, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Zwitserland, Nederland, Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië, Moldavië,  Kirgizië, Azerbeidzjan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oekraïne.

Voorzitter Rattanopas, voorzitter van de Eastern Spa and Wellness Association, zei dat vorig jaar slechts 6,97 miljoen mensen Chonburi bezochten,stukken minder dan de 18,6 miljoen in 2019.

Khun Thitipas Siranatsrikul, hoofd van de Association of Chonburi Attractions, zei dat ongeveer 15 toeristische attracties geopend zijn en dat zou dan gaan om Nong Nooch Tropical Garden, Ramayana Water Park, Cartoon Network Amazone, the Sanctuary of Truth en Tiffany’s Show Pattaya , zijn zullen tzt klaar zijn om deel te nemen aan het project.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!