Pattaya bereidt zich voor op nog strengere Covid19 maatregelen terwijl de hotelbezetting slechts 3 procent bedraagt.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:-Een manager van de Flipper hotelgroep in Pattaya vertelde tegen de redactie van Sophon Cable TV dat het veranderen van het resort van een rode zone naar een dieprode zone géén enkel verschil zal maken. Khun Sinchai Wattanasatsathorn vertelde dat de teerling is geworpen en dat touroperators in Pattaya zich hebben neergelegd bij alles wat de autoriteiten van Covid beslissen.

Hij wees erop dat slechts 5% van de mogelijke toeristen naar Pattaya zouden kunnen komen, en daarnaast is er een groep toeristen die überhaupt niet durven te reizen.

Het maakt niet uit welke kleur het gebied heeft, de toeristen komen gewoon niet.

Hij schetste daarbij een grimmig beeld van de huidige hotelbezetting, en vertelde dat de middenklasse tot goedkopere hotels slechts bezetting van 2-3% hadden. Sommige staan compleet leeg nadat de 3e golf van coronavirus toesloeg.

Met betrekking tot de terugkeer van buitenlandse toeristen in oktober zei hij dat dit “moeilijk” zou zijn, vooral voor de Chinezen.
Juist omdat de Chinese regering reizen niet toestaat en vertelde niet zeker te weten welke intergouvernementele besprekingen hadden plaatsgevonden.

Als ze toch kwamen, leek het “sandbox-plan” de beste manier om vooruit te komen.

Op een iets positievere manier dat de Europese en Aziatische boekingen tegen het einde van het jaar voor de Flipper-groep er veelbelovend uitzagen, maar veel zou afhangen van het einde van de quarantaine.

Zonder een quarantaine dat zouden mensen hun terugkeer naar Thailand gewoon gaan plannen.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron

Illustraties: Sophon Cable TV

Content: Olleke Bolleke in
 Oost Thailand
Bron: Sophon Cable TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!