Het CCSA zal waarschijnlijk vandaag de dag een definitieve beslissing nemen over de “Deep Red” -zones voor Bangkok, Chonburi en andere provincies

~DE COVID19 ONTWIKKELINGEN IN THAILAND~

BANGKOK:- Het administratiecentrum voor de Covid19 situatie, afgekort het CCSA, zal op zeer korte termijn, waarschijnlijk vandaag al, definitieve beslissingen nemen over de zogenaamde “Deep Red” zones voor Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Chiang Mai en Chonburi, misschien dat hier nog andere provincies aan toegevoegd worden.

Inmiddels heeft Thailand tientallen provincies in kleurgecodeerde zones verdeeld die helpen bij het bepalen van beperkingen en maatregelen die worden gebruikt om de mogelijke verspreiding van Covid-19 te helpen voorkomen.

Aangezien de recente golf van besmettingen in het land zich de afgelopen weken heeft verspreid, bespreekt de CCSA het wijzigen van het huidige systeem, dat provincies classificeert van groen naar rood. Momenteel zijn achttien provincies “Rood” met hogere beperkingen en de overige provincies in het land zijn oranje. Sommige maatregelen, zoals de sluiting van uitgaansgelegenheden, hebben in het hele land overal plaatsgevonden.

Bovendien hebben provinciale gouverneurs de mogelijkheid om hun eigen beperkingen op te leggen en de regels van de CCSA aan te scherpen, waarbij sommige provincies de verkoop van alcohol verbieden, Covid-19-tests of quarantaine vereisen om de provincie binnen te komen, en een verscheidenheid aan andere bedrijven zoals sportscholen, bioscopen, tattoo-winkels, massage-winkels, enz. laten sluiten.

Opgemerkt moet worden dat de provinciale gouverneurs de beperkingen die op nationaal niveau door de CCSA zijn vastgesteld, niet kunnen versoepelen.

De Nationale Veiligheidsraad had gisteren een ontmoeting met de CCSA en besprak het voorstel voor een dieprode zone, dat bedoeld is om de regels nog verder aan te scherpen in de provincies met het hoogste aantal Covid-19-gevallen.

De Thaise regering houdt er om verschillende redenen niet van het woord “lockdown” te gebruiken, hoewel de maatregelen die worden besproken waarschijnlijk dichter bij een totale sluiting lijken te staan ​​dan wat er momenteel van kracht is.

Het is echter belangrijk op te merken dat er nog geen definitieve maatregelen zijn genomen en dat het algemene idee nog steeds een voorstel is, hoewel de CCSA al vandaag aankondigingen zou kunnen doen.

Voor komend weekend is er een vierdaags vakantieweekend gepland vanwege de dag van de arbeid en de kroning, maar de regering moedigt mensen aan om niet te reizen. Mogelijk worden de nieuwe maatregelen voorafgaand aan het weekend aangekondigd om reizen nog verder te ontmoedigen.

Uw nieuwsbeer zal de situatie nauwgezet volgen en zijn leden informeren zodra hij meer leest of hoort.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!