Pattaya bereidt zich voor om de badplaats te heropenen voor buitenlandse toeristen

PATTAYA:- Deze aan de oostkust van Thailand gelegen badplaats is op een andere stoel gaan zitten om de toestemming voor quarantaine vrij reizen onder verzegelde routes te verkrijgen, dit door het gebruik van dure Covid19 testen.

Khun Thanet Supornsahasrungsi, de voorzitter van de toeristische raad Chonburi, zei dat potentiële markten voor Pattaya bestaat ​​uit toeristen uit Rusland, India en buitenlanders die familie, appartementen of fabrieken hebben op industrieterreinen in de provincie.

Na een discussie met de in Rusland gevestigde touroperator Pegas Touristik, heeft de raad de vergoedingen vastgesteld voor drie RT-PCR-testen van 8.500 baht, daarnaast vormt een Covid19 verzekering van 3.000-5.000 baht een enorm nadeel voor de heropening van het land.

Khun Thanet zei dat 12-daagse toeristische pakketten voor twee personen normaal gesproken 30.000 baht kosten.  De extra Covid-kosten zijn rechtstreeks van invloed op de prijzen van het tourpakket.

De Thaise toerisme stelt nu voor om antigeentestkits te gebruiken, die goedkoper zijn en bovendien een sneller resultaat geven.

De toeristenindustrie dringt er ook bij de Thaise regering ook op aan om de landingsgelden of vliegtuigbrandstofprijzen voor chartervluchten te verlagen, omdat dit de reisorganisaties zou kunnen helpen een betaalbare prijs vast te stellen om meer toeristen aan te trekken.

“We moeten een evenwicht vinden tussen maatregelen voor de volksgezondheid en de marketing van het toerisme om de heropeningsplannen meer concurrentievermogen te geven”, zei Thanet.

Hij zei dat (te)véél vereisten Thailand tot een dure bestemming hebben gemaakt in vergelijking met concurrenten voor de Russische markt zoals Venezuela, Turkije en Egypte.

De Standard Operating Procedures (SOP’s) voor Pattaya zijn maandag goedgekeurd door de provinciale commissie voor overdraagbare ziekten.  Ze laten toeristen toe om onder verzegelde routes te reizen zodra ze bij aankomst een negatief testresultaat krijgen.

De toeristen moeten echter wel in een enkele alternatieve quarantaine of SHA Plus Extra-hotel verblijven, die partnerziekenhuizen hebben, voordat ze vanaf dag acht naar een ander SHA Plus-hotel verhuizen.

Deze SOP’s van Pattaya zullen volgende week bij het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, worden ingediend .

Khun Thanet zei dat operators anticiperen op het herstellen van internationale ontvangsten tot 20-30% van de 9,4 miljoen aankomsten die in 2019 zijn opgeteld, in hun beste scenario.  De regering moet prioriteit geven aan vaccinatie in de districten die volgende maand heropenen, aangezien de huidige vaccinatiegraad slechts 36-37% is van de inwoners van de districten Banglamung en Sattahip, zei hij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Pattaya bereidt zich voor om de badplaats te heropenen voor buitenlandse toeristen”

  1. Mijn dochter en haar moeder wonen in Surin, wat moet ik zoal doen om 3 maanden op vakantie te gaan, ben gevaccineerd 2 keer en ben 67 jaar. R. de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!