Bangkokianen kunnen in restaurants dineren, maar buffetten zijn niet toegestaan

BANGKOK:-  Nu het dagelijkse aantal nieuwe Covid-19-gevallen daalt, hebben de autoriteiten enkele maatregelen versoepeld. 

Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, had eerder deze week aan de Thaise burgerij laten weten dat vanaf woensdag (1 september) restaurants in 29 “donkerrode” provincies diners mochten serveren, maar alleen tot 20.00 uur.  

Daarnaast mogen restaurants met airconditioning mogen 50 procent van hun zitplaatsen gebruiken, terwijl openluchtrestaurants dat voor 75 procent mogen.

Ook zijn alcoholische versnaperingen en buffetten nog steeds verboden.

Op elke tafel moet een flesje ontsmettingsgel staan en moeten de gasten één of twee meter van elkaar zitten.  Elk restaurant, vooral die met airconditioning, moeten regelmatig gelucht worden door de ramen en deuren te openen. De diner gasten mogen niet meer dan een uur in een restaurant doorbrengen.

Dr. Suwanchai zei dat het momenteel niet nodig is dat restaurantpersoneel volledig is gevaccineerd en dat klanten een bewijs van vaccinatie moeten tonen, maar dat die vereiste volgende maand kan worden toegepast.

De 29 provincies die onder maximale controle staan, zijn onder andere Bangkok, Ayutthaya, Kanchanaburi, Prachuap Khiri Khan, Chonburi, Rayong en Samut Prakan.

Ondertussen mogen restaurants in de 37 provincies met maximale controle tot 23.00 uur serveren.  Ze mogen echter niet meer dan 50 mensen tegelijk in hun restaurant ontvangen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!