Pattaya benaderd gesloten bedrijven die geen belasting betalen voor hun uithangborden

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Deze badplaats aan de oostkust van Thailand zit misschien vast in een historisch neergaande spiraal van recessie, toch kregen de eigenaren van gesloten bedrijven te horen dat ze nog steeds belasting moeten betalen voor hun lichtbakken als verdere reclame-uitingen, tenzij ze hun reclame gaan bedekken.

Premrudee Jittivuthikarn, eigenaar van King Seafood on Walking Street, zei dat haar zoon deze maand onder een alias bericht op Facebook plaatste dat ze van het stadspersoneel te horen kregen dat de reclame op hun uithangborden moesten bedekken of alsnog de belastingaanslag moesten voldoen.

Meer dan 70% van de bedrijven aan Walking Street zijn gesloten omdat er geen buitenlandse toeristen zijn.

Premrudee – wiens restaurant enkele van de beroemdste borden van Pattaya heeft, waaronder de feesttent ‘Good Guys Go to Heaven, Bad Boys Go to Pattaya’ – spotte dat het beleid, er één was die alleen door bureaucraten bedacht zouden kunnen worden. En als ze dit standpunt vol blijven houden niet alleen het beleid van de stad Pattaya geschaad zou worden maar ook het imago van deze beroemde badplaats in Thailand.

Afdekken met stukken afdekzeil of plastic zou een vlag op een modderschuit zijn.

De onder een alias geplaatste posting op Facebook noemde het een bekrompen onzinnig idee. Premrudee zei dat het alleen het persoonlijke standpunt van haar zoon was.

Premrudee merkte op dat inmiddels veel ondernemers hun borden hebben afgedekt en zei te geloven dat veel stadsambtenaren van Pattaya goede bedoelingen hebben, maar er zijn betere manieren, zoals een regelrechte belastingvrijstelling in deze moeilijke tijd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Mail

2 gedachten aan “Pattaya benaderd gesloten bedrijven die geen belasting betalen voor hun uithangborden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!