Het Songkran festival zal voor de kustplaats Pattaya op een mislukking uitdraaien

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Nu de beslissing is gevallen dat er niet met water gegooid mag worden, zijn de meeste Thaise mensen in deze kustplaats van plan om naar hun familie elders in het land te gaan. Ondanks dit gegeven hoopt de horeca van Pattaya nog steeds op een toeristische opleving tijdens de zesdaagse Songkran-vakantie.

Nu het water in de kraan moet blijven en de meeste Thais aan hun stutten hebben getrokken vormt Songkran een regelrechte mislukking voor Pattaya, aangezien zelfs hotels aan het strand minder dan 60 procent tijdens de vakantie van 10 tot 15 april hebben mogen noteren.

Khun Phisut Sae-khu, voorzitter van de Thai Hotels Association Eastern Chapter, zei deze week dat Songkran traditioneel de tijd is waarin Thais terugkeren naar het noorden en noordoosten, niet naar het strand.  Hoewel Pattaya tijdens Songkran een populaire plek is voor buitenlandse toeristen, heeft het voor Thaise bevolking geen grote betekenis.

Dat de regering dit jaar het gebruik van water verboden heeft is een reden temeer om niet naar Pattaya te komen, zo zei hij.

THA National President, khun Marisa Sukosol Nonpakdee zei dat de hotels aan het strand van Pattaya boekingen melden van ongeveer 50-60 procent van hun kamers voor Songkran, maar kleinere hotels verder weg van de zee hebben het moeilijk of blijven gesloten.

De kustplaats Pattaya zal nog steeds een “wan lai” evenement houden, ondanks het gebrek aan water, terwijl Ramayana Waterpark het Thailand Wonder Wave Wanlai Music Festival van 15-19 april ook GEEN doorgang zal vinden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya Mail

3 gedachten aan “Het Songkran festival zal voor de kustplaats Pattaya op een mislukking uitdraaien”

  1. Ik ben een grote fan van olleke bolleke
    Ik vind het alleen zo jammer dat de tekst nu zo klein geschreven is Spijtig voor de ouderen die niet meer zo goed kunnen lezen Zelfs let mijn bril het blijft echt klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!