Honderden medische hulpverleners besmet ondanks Sinovac-vaccinaties

~LUST U NOG PEULTJES?~
(Wat zegt u daar nu van)

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde gisteren dat meer dan 600 medische hulpverleners die twee doses van het Chinese Sinovac-vaccin hebben gekregen, besmet zijn met Covid19 virus,  de autoriteiten overwegen nu om boosterdoses te geven om hun immuniteit te verhogen.

Van het 677.348 medisch personeel dat twee doses Sinovac kreeg, raakten er 618 – minder dan 1% – besmet, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van 1 april tot 10 juli.  Één verpleegster is overleden en een andere medische werker verkeert in kritieke toestand.

Een panel van deskundigen heeft een derde dosis aanbevolen om immuniteit op te wekken voor medisch personeel dat risico loopt, zo vertelde Dr. Sopon Iamsirithaworn, de plv. directeur-generaal van het Department of Disease Control, tijdens een persconferentie gistermiddag.

“Dit zal een ander vaccin zijn, ofwel de virale vector AstraZeneca of een mRNA-vaccin, dat Thailand op korte termijn zal krijgen”, zei Dr. Sopon, eraan toevoegend dat de aanbeveling op maandag zal worden overwogen.

De aankondiging komt omdat het land sinds het begin van de pandemie vorig jaar in totaal 336.371 bevestigde infecties en 2.711 doden heeft gemeld.

De meerderheid van de medische en eerstelijnswerkers kregen de injecties van Sinovac vanaf februari, en het virale vectorvaccin van AstraZeneca arriveerde in juni.

Thailand verwacht later deze maand een donatie van 1,5 miljoen Pfizer-BioNTech-vaccins uit de Verenigde Staten en heeft 20 miljoen doses besteld die na oktober zullen worden afgeleverd.

Buurland Indonesië, dat ook sterk afhankelijk is van Sinovac, zei vrijdag dat het het Moderna-vaccin zou geven als booster voor medisch personeel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!