Pattaya beëindigt het lange gesteggel over de betaling van de CCTV camera’s en gaat een nieuw leasecontract aan

PATTAYA:- Bijna een jaar nadat de gemeenteraad van Pattaya uiteenging na een bitter geschil over een CCTV-contract, stemde de nieuwgekozen gemeenteraad ermee in om meer dan 136 miljoen baht te betalen voor de cameraverhuur.

Tijdens een vergadering in deze week keurde de gemeenteraad een driejarig contract goed ter waarde van 136,8 miljoen baht voor de huur en het onderhoud van camera’s die op 940 locaties moeten worden geïnstalleerd om de misdaad te helpen bestrijden.

De gemeenteraad keurde een driejarige overeenkomst ter waarde van 136,8 miljoen baht goed om een ​​externe aannemer in te huren voor de verhuur en het onderhoud van camera’s die op 940 plaatsen moeten worden geïnstalleerd om misdaad te helpen oplossen.

De gemeenteraadsstemming maakt voorlopig een einde aan een langdurig geschil over bewakingscamera’s dat in augustus vorig jaar leidde tot het aftreden van de helft van de vorige gemeenteraad.

Toenmalig raadsleider khun Anan Angkanawisai kondigde toen op 13 augustus de ontbinding van de gemeenteraad aan nadat Wasan Naowniew, Chakorn Kanjawattana, Saksit Yaemsri en Choluek Chotekamjorn ontslag namen te midden van de vieze stank van corruptie.

Zij vormden de helft van de acht overgebleven leden van de raad, die oorspronkelijk uit 12 leden bestond die in 2016 door de vorige junta waren benoemd.  Aangezien de raad minder dan de vereiste zes leden telde, werd deze automatisch ontbonden.

De voorganger van Poramet, Sonthaya Kunplome, liet destijds doorschemeren dat de controverse werd aangewakkerd door de ongebruikelijke acties van Anan, die hard lobbyden om een ​​niet nader genoemd bedrijf 200 miljoen baht te betalen voor dezelfde 940 camera’s, maar slechts voor één jaar.

De burgemeester van Pattaya, Poramet Ngampiches, stelde voor dat de stad de beveiligingscamera’s zou huren van een particulier bedrijf, dat unaniem werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

De kustplaats heeft in de afgelopen tien jaar meer dan een miljard baht uitgegeven aan camera’s die niet zijn onderhouden, waardoor het beveiligingssysteem van de stad in zo’n slechte staat verkeert dat de stads- en regionale politie het stadhuis publiekelijk hebben veroordeeld en zelfs hebben aangeboden om voor nieuwe camera’s te betalen.

Met de nieuwe huurovereenkomst zullen de topingenieurs van Pattaya niet langer worden belast met wat ze keer op keer bewijzen dat ze niet in staat zijn: onderhoud.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: pattayamail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: pattayamail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!