Anutin waarschuwt ziekenhuizen in Thailand tegen de verkoop door de Staat gedistribueerde Covid19 medicijnen

THAILAND:- De ziekenhuizen mogen geen antivirale middelen tegen Covid19 virus verkopen die door het ministerie zijn gedistribueerd, deze waarschuwing van de  minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul loog er niet om.

Hij maakte deze scherpe waarschuwing nadat bekend werd dat één privé ziekenhuis de door het ministerie van gezondheid gedistribueerde Covid19 medicijnen Favipiravir en Molnupiravir verkocht.

Hij bevestigde ook dat alle antivirale middelen tegen Covid19 die door de overheid worden aangeschaft, de ziekte effectief en veilig kunnen behandelen.

“Momenteel is het gebruik van medicijnen in overeenstemming met het noodbesluit, een ondersteuning’s afdeling van het ministerie van Volksgezondheid zal ziekenhuizen inspecteren die de medicijnen verkopen”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat er tot nu toe geen duidelijk bewijs is over de verkoop van antivirale middelen tegen Covid19.

Ondertussen legde Thares Krassanai-Rawiwong, directeur-generaal van de ondersteuning’s afdeling van het ministerie van Volksgezondheid uit dat particuliere ziekenhuizen de medicijnen Favipiravir en Molnupiravir bij het ministerie van gezondheid kunnen aanvragen maar deze medicijnen ook uit het buitenland kunnen importeren.

Hij wees er echter op dat particuliere ziekenhuizen hun geïmporteerde medicijnen tegen een bepaalde prijs kunnen verkopen, en voegde eraan toe dat ze patiënten van tevoren moeten informeren.

“Patiënten die vinden dat privéziekenhuizen antivirale middelen tegen Covid-19 verkopen zonder aanduiding, kunnen klachten indienen bij het Department of Health Service Support”, zei hij.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft tot nu toe drie antivirale geneesmiddelen goedgekeurd voor de behandeling van Covid19 patiënten, namelijk Remdesivir, Molnupiravir en Paxlovid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!