Oppositieparlementsleden leggen grafbloemen voor het spreekgestoelte van het parlementsgebouw in Thailand

BANGKOK:- Kamerleden uit van de oppositiepartij “Move Forward” legden sandelhout-crematiebloemen op het spreekgestoelte van de premier na de verworpen motie van wantrouwen in het Huis van Afgevaardigden.

Men zag parlementsleden, geleid door Amarat Chokepamitkul alias “dokmai chan” in een kraaienmars naar het spreekgestoelte in het gouvernementsgebouw lopen.

Het spreekgestoelte, dat is bedekt met een doorzichtig plastic anti-Covid19 schild en een bord met de tekst ‘premier’, beantwoordde generaal Prayut Chan-o-cha eerder deze week vragen tijdens het debat.

De stunt in begrafenisstijl trok protest van anti-regeringsparlementslid Karom Polpornklang tijdens de parlementaire sessie van zaterdag.

Khun Karom zei, dat de parlementsleden die de grafbloemen neergelegd hadden,het parlement onteerd hadden en en vroegen parlementsvoorzitter Chuan Leekpai om de orde te herstellen.

 Chuan, een voormalige premier, antwoordde dat de daad niet in strijd was met de regels van het parlement omdat het persoonlijk gedrag was.

“Soms is het moeilijk om ethisch gedrag te beheersen,” voegde hij eraan toe.

Move Forward had eerder het wantrouwendebat aangekondigd als een “begrafenis” voor de ministers die worden aangevallen.

Alle 11 ministers overleefden de motie van wantrouwen – premier Prayut met 256 stemmen voor en 206 tegen bij negen onthoudingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!