Pas op! uw bankrekening kan worden gebruikt om anderen op te lichten.

~VERTROUWEN IS GOED MAAR CONTROLE IS BETER~
(Controleren is noodzakelijk)

BURIRAM:- De 27-jarige Pawini Unruang, een alleenstaande moeder uit de provincie Buriram vraagt ​​om hulp van aanverwante sectoren nadat een beroemde Facebook-pagina haar account heeft gebruikt om overschrijvingen voor een product te accepteren.  

De bewuste pagina maakt reclame voor kruidenshampoo op hun website en voor reclame op persoonlijke Facebook-accounts.  Degenen die de berichten delen, krijgen een percentage.  

De accounteigenaren worden daarbij gevraagd om hun bankrekeninggegevens in te voeren.  Tijdens de eerste paar transacties ontvangen de eigenaren 200-300 THB als commissie.  Na een tijdje begonnen ze grotere transacties te ontvangen voor 4.000-5.000 THB.  De pagina stuurt hen vervolgens een bericht met de mededeling dat dit een verkeerde transactie was en dat ze het geld terug moesten sturen.

Khun Pawini, zo goed van vertrouwen als zij is, dacht er niet veel over na en maakte het geld gewoon over naar een rekening zoals aangegeven op de pagina.  Na ongeveer een maand wilde Pawini geld op haar simkaart zetten, maar haar bankrekening was bevroren.  Ze nam contact op met de bank en ontdekte dat de Facebook-pagina haar bankrekening had gebruikt om anderen online op te lichten.  

De klanten van de kruidenshampoo pagina en maakten geld over naar het rekeningnummer zoals vermeld op de pagina, maar kregen de producten nooit zoals beloofd.  Tot nu toe hebben zich 5 slachtoffers gemeld en politierapporten ingediend in Nakhon Sawan, Chonburi, Ratchaburi, Samut Prakan en de provincie Samut Songkhram.  

Hierdoor kan Pawini de bankrekening die op haar naam staat niet gebruiken.

Ze worstelt om te overleven door geld te lenen van familieleden om mensen te helpen die aangifte tegen haar hebben ingediend.  De schade varieert van 2.000-6.000 Baht per slachtoffer.  Toen ze uitlegde wat de waarheid achter elke zaak was, onthulden de slachtoffers dat ze medelijden hadden met haar situatie, maar dat ze ook werden opgelicht.  

Na het betalen van alle schade hebben de slachtoffers hun aanklachten  ingetrokken en zullen ze geen aanklacht indienen bij Pawini.  Het probleem is nu dat een officier in Samut Songkhram haar 50.000 baht vraagt ​​om haar bankrekening te deblokkeren.  Pawini begrijpt niet waarom de officier 50.000 baht vraagt ​​terwijl niet alle slachtoffers een aanklacht indienen en hun politierapporten intrekken.  Ze is ook het slachtoffer van de Facebook-pagina, maar de verantwoordelijke officier in deze zaak laat haar geen aangifte indienen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Khaosod..com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!