28 gasten wegens aanwezigheid In een bierbar gearresteerd na de wettelijke sluitingstijd van 23.00 uur.

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Vanochtend, (10 februari) in alle vroegte deed de politie van Nongprue een inval in een bierbar in Nongprue wegens vermeende overtreding van het nooddecreet in Thailand met betrekking tot de opening na de wettelijke sluitingstijd van 23.00 uur, daarbij werden 28 mensen gearresteerd.

De politie van Nongprue werd vanmorgen rond 01.00 uur op de hoogte gebracht, door wat ze noemden een bezorgde burger die bang was voor de mogelijke verspreiding van Covid-19 die een bierbar aan de Phon Prapa Nimit Road en die naar verluidt het nooddecreet aan de laars lapte.

Het gewraakte nooddecreet staat momenteel toe dat uitgaansgelegenheden alleen open zijn tot 23.00 uur.

De bar-eigenaar inclusief acht medewerkers en 19 klanten werden gearresteerd.  Ze worden beschuldigd van het overtreden van een bevel met betrekking tot beperkte sluitingstijden als gevolg van de Covid-19 pandemie en het overtreden van het nooddecreet.

De politie waarschuwde dat klanten die op locaties worden betrapt na de wettelijke sluitingstijd tijdens invallen, ook te maken zouden krijgen met de volledige kracht van de nooddecreetwetten.

Door deze strikte wetten kunnen de gearresteerden boetes krijgen van wel 3.000 dollar en / of tot twee jaar gevangenisstraf.

De politie van Nongprue waarschuwde ook dat er meer invallen en inspecties zouden komen en dat de wettelijke sluitingstijden zeer strikt zouden worden gehandhaafd, vooral tijdens het komende vakantieweekend voor Chinees Nieuwjaar.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!