Pas op, honderden rode zee-egels spoelen er op Patong Beach (Phuket) aan

~OP JE TENEN LOPEN~
(Voorzichtig zijn)

PHUKET:- Honderden rode zee-egels spoelden gisteren aan op Phuket’s Patong Beach, wat de zeelevenexperts ertoe aanzette om onderzoek te doen en strandwachten om strandgangers te waarschuwen om op hun stappen te letten om de scherpe stekels te vermijden.

De marine-experts hebben inmiddels laten weten dat de zee-egels dezelfde soort zijn die eerder deze maand op het strand van Patong aanspoelde.  Op 2 maart werden honderden rode zee-egels, ook wel bekend als de wetenschappelijke naam Astropyga radiata, gevonden op Patong Beach.  Het was een bizarre gebeurtenis voor de lokale bevolking.  Een strandwacht vertelde dat hij zoiets nog nooit eerder had gezien.

Deze keer zijn er naar schatting meer dan 1.000 zee-egels aangespoeld, velen voor het Patong Merlin Hotel.  Na het nemen van enkele testmonsters van het oceaanwater en het onderzoeken van enkele zee-egels, concludeerden officieren van het Department of Marine and Coastal Resources dat de egels dicht bij de kust kwamen om op algen te grazen.  Ze zeggen dat sterke golven van het springtij de egels naar de kust gespoeld hadden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ปชสจังหวัดภูเก็ต
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!