Particuliere ziekenhuizen in Thailand gaan een standaardprijs voor de Covid19 vaccinaties berekenen

~ZO ZEKER ALS TWEEMAAL TWEE VIER IS~
(Absoluut zeker)

BANGKOK:- De Thaise associatie van particuliere ziekenhuizen in Thailand heeft aangekondigd dat de Covid19 vaccins tegen een standaardprijs worden aangeboden, inclusief een verzekering voor eventuele bijwerkingen.

De voorzitter van deze associatie, Dr. Chalerm Harnpanich zei dat de reden dat de prijs in het hele land hetzelfde zal worden bepaald, is om zoveel mogelijk mensen te laten vaccineren, niet om winst te maken.

Wat betreft de fabrikanten, het in de VS gevestigde Moderna is bezig met het aanvragen van registratie bij de Thaise Food and Drug Administration (FDA), na het indienen van zijn aanvraag op 19 april.

Hij zei dat de associatie de vraag naar betaalde vaccinaties zal peilen en de farmaceutische overheidsorganisatie (GPO) zal informeren, die de vaccinvoorraden van fabrikanten koopt.  Om verwarring te voorkomen, mogen privéziekenhuizen vaccinatieboekingen niet openen voordat ze hun voorraad in huis hebben.

Dr. Chalerm zei dat, voordat de prijs kan worden bepaald, de kosten van het vaccin bekend moeten zijn, eraan toevoegend dat er ook gesprekken werden gevoerd met verzekeringsmaatschappijen en dat de dekking zou beginnen direct nadat de eerste van twee doses is toegediend.  De verzekering zou dan 90 dagen geldig zijn en niet meer dan 100 baht kosten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!