Het Thaise departement van landtransport kondigt strengere Covid19 regels voor bussen en motortaxi’s aan.

~VOORZICHTIGHEID IS DE MOEDER DER WIJSHEID~
(Doe het voorzichtig, dan komt er geen schade)

BANGKOK:- De directeur van het Thaise departement van landtransport, Khun Jirut Wisarnjit, heeft strengere Covid19 voorzorgsmaatregelen voor bussen, openbare auto’s en motortaxi’s, vooral in zogenaamd ‘dieprood’  zones als Bangkok en Chonburi aangekondigd, dit om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 te helpen voorkomen.

De aankondiging wordt volgens Jirut onmiddellijk van kracht en neemt ook alle eerdere maatregelen in werking, zoals het verplicht dragen van een mondkapje, het gebruik van het inchecken in Thaise contactopsporingsapplicaties op bussen, het gebruik van handdesinfecterend middel en andere voorzorgsmaatregelen.

De aangekondigde richtlijnen bestaan uit:

  • Bussen mogen niet meer dan 70% van hun capaciteitslimiet vervoeren.  Er moet een lege zitplaats zijn tussen alle passagiers zijn, hoewel twee samenreizende mensen naast elkaar kunnen zitten.
  • Vervoerders worden gevraagd om alle routes of transport tot een minimum te beperken, vooral in Bangkok en “donkerrode zones”, tussen 23.00 uur en 4:00 uur ’s ochtends en de mensen aan te moedigen thuis te blijven.
  • Vervoersoperatoren wordt gevraagd te overwegen het aantal bussen en openbare auto’s dat in en naar “donkerrode” controlegebieden rijdt te verminderen.
  • De Thai Mor Chana App en soortgelijke volgapplicaties moeten op alle busroutes worden gebruikt en aan de chauffeur worden getoond als bewijs dat ze hebben getraceerd, of een soortgelijk formulier of registratie.
  • Chauffeurs worden geadviseerd om de twee uur de bus, het busje of het openbare voertuig te parkeren om de ramen te openen en het voertuig te desinfecteren.
  • Motor taxichauffeurs “moeten” de zitting en het stuur / de handgrepen van alle motoren tussen elke klant a met een desinfecterend middel schoonmaken.  Klanten die regelmatig motortaxi’s nemen, moeten hun eigen helm meenemen, maar als ze er één van de chauffeur gebruiken, moet deze tussen elke klant worden gedesinfecteerd en schoongemaakt.
  • Motorfietstaxi’s “mogen” niet met klanten praten tijdens het rijden om te voorkomen dat druppeltjes Covid19 zich verspreiden. Ten allen tijde moeten er mondkapjes worden gedragen.

Deze maatregelen zijn ingevoerd omdat het land, ondanks vele beperkingen, sluitingen, regels en beperkingen, geen significante vermindering van Covid-19 heeft gezien, vooral niet in Bangkok en de meeste ‘dieprode’ zones, met uitzondering van Chiang Mai, sinds de  introductie van eerder beleid, volgens Jirut.

Het Center for Covid-19 Situation Administration, of CCSA, zal de huidige maatregelen en beperkingen die van kracht zijn ergens later deze week herzien.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siambusiness News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Siambusiness News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!