Particuliere sector in Thailand heeft dankzij overheidsproject 1.450 lichamelijk gehandicapte mensen ingehuurd  

BANGKOK:- De poging van het ministerie van Werkgelegenheid om werk te vinden voor mensen met een lichamelijke beperking in particuliere bedrijven is een groot succes gebleken, met 1450 mensen die zijn aangenomen, zo vertelde de minister van Arbeid, khun Suchart Chomklin.

De minister Suchart maakte dit nieuws bekend toen hij een vergadering voorzat met functionarissen van zijn ministerie, vertegenwoordigers van particuliere bedrijven die zich bij het project aansloten en enkele gehandicapten die door de bedrijven waren ingehuurd om premier Prayut Chan-o-cha te ontmoeten in het gouvernementsgebouw .

Suchart zei dat het project is geïnitieerd door de premier en vice-premier Prawit Wongsuwan, die toezicht houdt op het ministerie van Arbeid.

Suchart zei dat de twee wilden dat het ministerie van Arbeid werkgelegenheid zou creëren voor de gevoelige groep mensen met een fysieke beperking, zodat ze een betere kwaliteit van leven zouden hebben en op zichzelf konden vertrouwen.

Het project zou in totaal 165,65 miljoen Baht aan inkomsten genereren voor de 1.450 mensen, zei Suchart.

Hij zei dat 187 bedrijven het project steunden.  Ze omvatten: Kasikornbank Plc, Italiaans-Thai Development Plc, Cal-Comp Electronics (Thailand) Plc, Adecco Thailand en Guardforce Thailand.

De plaatsen die geschikt zijn om mensen met een lichamelijke beperking in dienst te nemen, zijn onder meer tambonziekenhuizen, scholen, openbare kinderdagverblijven en revalidatiecentra voor gehandicapten, voegde de directeur-generaal eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!