Amazing Thai Festival levert 10.000 euro op voor het goede doel

LAAKDAL:- Het Amazing Thai Festival, met naast een editie in Laakdal eerder deze maand ook nog een editie in Leuven in juli, heeft 10.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Dat geld gaat naar Bamboo School Thailand, een toevluchtsoord en opvangcentrum voor weeskinderen en kinderen met medische problemen in Thailand.

Het Amazing Thai Festival streek drie weken geleden voor de derde keer neer op het terrein naast evenementenlocatie De Vesten in Laakdal, waar de bezoekers onder meer konden genieten van Thaise delicatessen, dans, muziek, massages en zelfs een thaiboksgala. Het festival bracht het hele weekend maar liefst 9.000 bezoekers op de been. Dat was een verdubbeling ten opzichte van de editie in 2020, al waren er toen wel veel meer coronabeperkingen.

Toevluchtsoord
Voor het eerst vond er begin juli ook een editie plaats in Leuven. Ondanks het regenweer zakten er toch nog 7.000 bezoekers af naar het festival. Een deel van de opbrengst van het Amazing Thai Festival gaat telkens naar het goede doel. Beide edities samen hebben 10.000 euro opgebracht voor Bamboo School Thailand, een toevluchtsoord en opvangcentrum voor weeskinderen en kinderen met medische problemen. De school is in 2000 ontstaan als slaapzaal, keuken, klaslokaal en bibliotheek. De school is de laatste 20 jaar enorm gegroeid. Ondertussen huisvest de school ook een medisch centrum, ambulancedienst en mobiele kliniek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wouter Demuynck 
Content: Wouter Demuynck
Bron: HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!