Pakistan vraagt Thailand om uitlevering 29 gevangenen

~DE POT VERWIJT DE KETEL DAT DIE ZWART ZIET~
(Een ander aanwijzen als schuldige, terwijl die zelf hetzelfde gedaan heeft)

BANGKOK:- Pakistan heeft om de uitlevering gevraagd van 29 Pakistaanse gevangenen in Thailand, daarbij verwijzend naar problemen met hun levensomstandigheden en gezondheid, zei minister Somsak Thepsuthin van Justitie. Somsak zei dat het verzoek was gedaan door de Pakistaanse ambassadeur in Thailand, Asim Iftikhar Ahmad, maandag bij het ministerie van Justitie.

De heer Asim had verzocht de 29 gevangenen hun resterende straf in hun thuisland uit te laten zitten en deed zijn verzoek op grond van een uitleveringsverdrag tussen de twee landen.

Asim meldde dat de gevangenen sinds 2014 problemen hebben met hun levensomstandigheden en gezondheid. Sommigen van hen moeten twee keer per week naar de dokter. Hoewel de afdeling ‘Correcties’ volgens de vereiste normen zorgt in de gevangenissen, maakt de mensenrechtencommissie van Pakistan zich nog steeds zorgen.

De heer Somsak zei dat hij geen bezwaar had tegen uitlevering, aangezien het ministerie van Justitie een beleid heeft om overbevolking in de gevangenis te verminderen.

Aangezien dit echter een juridische kwestie is die ook andere ministeries aangaat, zou hij hen eerst moeten raadplegen over verdere juridische procedures, voegde hij eraan toe.

De heer Somsak zei dat hij de ambassadeur later over het resultaat zou informeren.

Wat betreft de ernstig zieke gevangenen, vroeg hij de ambassadeur om hem een ​​lijst met hun namen te sturen om de zaak te kunnen onderzoeken.

De heer Somsak hield echter voet bij stuk en meldde dat de afdeling ‘Correcties’, gevangenen opvangt volgens de internationale normen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Pakistan vraagt Thailand om uitlevering 29 gevangenen”

  1. Nogal logisch, wie ook de de gelegenheid had de gevangenis in Bangkok te bezoeken ( men noemt het The Bangkok Hilton) zal toch een beetje begrip tonen. Het hangt wel af onder wat soort misdaad je opgesloten zit en of je financieel kunt bijsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!