Moordenaar net op tijd opgespoord na 20 jaar op de vlucht!

~MET EEN RODE LETTER AANGETEKEND STAAN~
(Duidelijk vermeld , zodat het zeker niet vergeten wordt)

CHACHOENGSAO:- Een verdachte in twee moordzaken is 16 dagen voor het verstrijken van de verjaringstermijn gearresteerd, meldde commandant van de Crime Suppression Division (CSD), Suwat Saengnoom op maandag.

Een politieteam ging met een arrestatiebevel in de hand op zoek naar Praiwit alias ‘Nathapong Meesuan’, 47, waarna hij werd gearresteerd in een huis in Chachoengsao.

Hij wordt beschuldigd van moord en poging tot moord. De plaatsvervangend commandant van de CSD zei dat de misdrijven plaatsvonden op 9 maart 2001.

Drinkavond eindigde in bloedbad

Een man genaamd Jaroon en twee vrienden waren op de bewuste avond in 2001 in een karaokebar in Tambon Krung Yan in het district Thung Yai, Nakhon Si Thammarat. Ze werden dronken en baldadig, gooiden met glazen en flessen en irriteerden andere klanten. Dit leidde tot een verhitte discussie tussen Jaroon en meneer Praiwit, die daar was met twee vrienden.

Meneer Praiwit ging de winkel in en kwam terug met een jachtgeweer. Hij schoot Jaroon neer, die op de grond viel. Mr Praiwit sleepte Jaroon naar de voorkant van de winkel en zou hem hierna herhaaldelijk met een mes in zijn gezicht en nek hebben gestoken en gesneden. Jaroon stierf ter plekke.

Hij zou ook hebben geschoten op Jaroons vrienden, waarbij hij een van hen ernstig verwondde. De heer Praiwit en zijn vrienden vluchtten en doken onder in afzonderlijke provincies. Kort daarna werden zijn twee vrienden gearresteerd maar Praiwit is sinds dien op de vlucht geweest.

20 jaar op de vlucht

Omdat de verjaringstermijn van 20 jaar afloopt op 9 maart, dienden de familieleden van Jaroon een klacht in bij de CSD om gerechtigheid te vinden. Na een onderzoek arresteerde de politie de heer Praiwit zondag in de provincie Chachoengsao in Thailand. Tijdens verhoor gaf de heer Praiwit toe dat hij Jaroon had neergeschoten met het jachtgeweer, maar hij beweerde dat het geen ernstige wond was, zei generaal majoor Suwat.

De verdachte zei dat de dood van Jaroon waarschijnlijk was veroorzaakt door een van zijn vrienden die eerder was gearresteerd. Die man had Jaroon aangevallen met het mes, zei hij.

De heer Praiwit zei dat hij na zijn vlucht ongeveer een maand verbleef in het huis van een familielid in het district Hua Sai, Nakhon Si Thammarat. Hij veranderde zijn naam in Nathapong in de hoop dat hij aan zijn arrestatie kon ontsnappen.

Hij ging naar Yala en werkte ongeveer zeven jaar in een garage als automonteur. De politie had de garage ooit al eens doorzocht om hem te arresteren, maar hij wist te ontsnappen. Van Yala begaf hij zich naar Bangkok en werkte hij nogmaals bij een garage als automonteur.

Omdat de verjaringstermijn naderde, ging hij bij een goede vriend wonen in het district Sanam Chai Khet, in de provincie Chachoengsao, en werkte hij in een boomgaard, waar hij uiteindelijk werd gearresteerd.

De heer Praiwit werd overgedragen aan de politie van Thung Yai voor verdere afhandeling van de procedures.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangrai Times
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Chiangrai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!