Overstromingswaarschuwingen afgegeven voor nog 3 provincies naarmate de moesson zich zwaarder laat gelden

THAILAND:- Het departement voor rampenpreventie en mitigatie heeft gisteravond  eenoverstromingswaarschuwing afgegeven voor nog eens drie provincies nadat een overvloedige regenval het land teistert.

De bewoners  Udon Thani (district Kut Chap), Nakhon Phanom (district That Phanom) en Trat (districten Muang, Khlong Yai en Khao Saming) zijn geadviseerd zich voor te bereiden op mogelijke overstromingen.

Ondertussen wordt het district Chiang Khan in de provincie Loei ook bedreigd door stijgende waterstanden van de Mekong-rivier.

Het departement aldaar adviseerde bewoners om updates van overheidsinstanties te volgen en waarschuwde hen om op te passen voor de gevaren van elektrocutie, giftige slangen en insecten die door de overstromingen zijn weggespoeld.  Het verkeer moet oppassen dat ze niet worden in sterke wegstromingen terecht komen.

Tot nu toe hebben vijf provincies in het hele land deze week overstromingen gemeld.

De door overstromingen getroffen provincies variëren van Mae Hong Son en Mukdahan in het noorden tot Udon Thani in het noordoosten, Pathum Thani in de centrale regio en Phuket in het zuiden.

In totaal zijn sinds dinsdag 87 huishoudens in acht districten getroffen door overstromingen, aldus het ministerie.  Het water liep echter terug en in de acht districten waren geen gewonden of doden gemeld.

Het departement voor rampenpreventie en -mitigatie liet weten ze aan het coördineren geslagen waren om met lokale instanties om reddingspogingen op te zetten.  Ondertussen beoordelen ambtenaren de overstromingsschade voor herstelmaatregelen van het ministerie van Financiën.

Het publiek kan overstromingen melden via de hotline van de afdeling uit 1784 of via Line ID @1784DDPM.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!