Op de vlucht geslagen smokkelaars laten 400 beschermde Bulbuls achter

PHATTHALUNG:- In totaal werden 400 gesmokkelde vogels, van het soort bulbuls met rode bakkebaarden gered nadat de beschermde wilde vogels, gepropt in vijf plastic kratten, vrijdagochtend door smokkelaars in het hoofddistrict van Phatthalung waren achtergelaten.

De leden van de divisie natuurlijke hulpbronnen en milieucriminaliteit verstopten zich rond 6 uur ’s ochtends achter het busstation Chalerm Prakiat nadat ze een anonieme tip hadden ontvangen dat beschermde wilde dieren via de interprovinciale bus op de route Bangkok-Hat Yai vanuit het noorden zouden aankomen.

Nadat de leden van de divisie ruim twee in hun schuilplaats hadden gewacht bleef het daar rustig en was er van smokkelaars taal noch teken vernomen. Later hoorden ze dat de smokkelaars vijf plastic kratten met rode snorharen bulbuls, in het Thais óók wel “nok parawd hua khoan” of “nok krong hua juk” genoemd, hadden meegenomen naar een Sala langs de weg in Tambon Tha Khae, ongeveer zes kilometer van het busstation.

De divisie verplaatste zich, en bleven in het struikgewas wachten tot iemand de manden zou komen ophalen.  Maar ‘helaas pindakaas’ niemand kwam opdagen om het vogels op te halen, uit angst om gearresteerd te worden, zo meent luitenant Theeratchakit Kaewkhao, hoofd van de divisie.

Zijn manschappen namen vervolgens de manden met 400 beschermde vogels in beslag.  Binnen werden wat bananen en sinaasappels gevonden.  De vogels werden vanuit de volgepropte manden overgebracht naar grote kooien.  Agenten zijn nu op zoek naar de betrokkenen bij de smokkel.

Luitenant Theeratchakit zei dat de beschermde vogels werden verkocht voor 300 tot 500 baht per stuk en populair waren bij vogelkwekers in Phatthalung.

Wilde vogels worden vaak te koop aangeboden op Facebook en de politie moest zich voordoen als kopers om de handelaren te arresteren, zo verklaarde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Assawin Pakkawan 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!