Thaise premier beveelt uitgebreid onderzoek naar ‘Mountain B’- Pub nachtclub in Chonburi, de autopsie op lichamen vindt plaats in Bangkok

CHONBURI:- De Thaise premier Prayut heeft opdracht gegeven tot een uitgebreid onderzoek naar… de brand in de ‘Mountain B’- nachtclub in het subdistrict Sattahip van Chonburi in de vroege ochtenduren van gistermorgen waarbij tot nu toe naar verluidt 14 mensen zijn omgekomen en 41 mensen gewond zijn geraakt.

De premier betuigde zijn medeleven en beval de relevante autoriteiten om dringend hulp te bieden aan de families van de overledenen en de gewonden, en om een ​​per direct veiligheidsinspecties uit te voeren bij uitgaansgelegenheden in het hele land om herhaling te voorkomen.

De overleden slachtoffers zijn gisteravond naar het politieziekenhuis in Bangkok gebracht voor een autopsies, die deze zaterdagmorgen zouden worden uitgevoerd, zo vertelde kolonel Pongsakorn Thichot van het politiebureau voor forensische wetenschap aan de verzamelde pers.

Het autopsieproces zou ongeveer een uur per stoffelijk overschot duren. De verwachting is dat alle resultaten binnen 1-2 dagen zullen zijn afgerond en dat de politie de lichamen zo snel mogelijk aan de families zal teruggeven voor een religieuze ceremonie.

Volgens het eerste onderzoek is het interieur van de nachtclub volledig beschadigd, inclusief decoraties, toneelapparatuur, licht en geluid en plafonds. De oorzaak van de brand wordt momenteel nog onderzocht.

De locatie-eigenaar vertelde de politie tijdens het verhoor dat de kroeg onder de volksgezondheidsrichtlijnen alcoholische dranken mocht verkopen en schenken. De nachtclub was echter wel aangepast om een ​​gesloten ruimte te zijn zonder ongeoorloofde uitbreidingen en was voorzien van een goede nooduitgang.

Ze zeiden naar verluidt dat er gisteren een elektrisch probleem was, dus belden ze een elektricien om het verlichtingssysteem boven het plafond te repareren. De politie zou dan het onderzoek voortzetten of deze reparaties de oorzaak van de brand waren of niet.

Alle medewerkers en medewerkers van ‘Mountain B’, nachtclub waaronder een elektricien die naar verluidt  de verlichting moest repareren, moesten gistermiddag op het politiebureau van Sattahip komen opgeroepen voor verhoor.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!