Overstromingswaarschuwing in Thailand uitgebracht nu de moesson losbarst

THAILAND:- De inwoners van Bangkok en het noorden van Thailand zijn gewaarschuwd voor mogelijke plotselinge overstromingen en afvloeiingen als gevolg van hevige regen deze komende week.  Volgens de autoriteiten zal het zware weer zich vanaf dinsdag naar het zuiden verspreiden.

“Er wordt meer regen met windstoten voorspeld voor het hele land waarbij er geïsoleerde zware tot zeer zware regen mogelijk in de noordelijke, noordoostelijke, centrale regio, inclusief Bangkok en het Oosten is”, zo het Thais Meteorologisch instituut vandaag bekend.

In Thailand, de Golf en de Andamanse Zee zullen tot dinsdag gematigde zuidwestmoessonomstandigheden gaan heersen, aldus het instituut.

Het waarschuwde dat mensen die door zware regenval en harde wind worden getroffen, uit de buurt moeten blijven van grote bomen en wankele reclameborden, terwijl het verkeer de nodige voorzichtigheid in acht moet nemen en de boeren zich moeten voorbereiden op schade aan gewassen.

Vandaag is er kans op regen in de volgende gebieden:
Noord: Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet en Tak.

Noordoosten: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Yasothon, Kalasin, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Maha Sarakham, Roi Et, Amnat Charoen, Buriram, Surin,  Sisaket en Ubon Ratchathani.

Centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Suphanburi, Lopburi, Saraburi, Singburi, Ang Thong, Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi, Ratchaburi en Bangkok en omgeving.

Oost: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaew, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

De volgende gebieden lopen gevaar op dinsdag:
Noord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Sukhothai, Kamphaeng Phet en Tak.

Centraal: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Suphanburi, Singburi, Ang Thong, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi, Ratchaburi en Bangkok en omgeving.

Oost: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaew, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Ondertussen waarschuwt de afdeling rampenpreventie en -mitigatie, het DDPM, voor mogelijke plotselinge overstromingen in Bangkok en andere 16 provincies van dinsdag tot aanstaande maandag (17-23 mei).

De andere provincies zijn Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Trat, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Songkhla, Pattani en Narathiwat.

“Het waterpeil in rivieren zal naar verwachting stijgen als gevolg van de hoge zeespiegel en een sterke zuidwestenwind in de Golf van Thailand”, zei de afdeling, daarbij verwijzend naar de Hydrografische Afdeling van de Royal Thai Navy.

Lokale autoriteiten hebben de opdracht gekregen geïmproviseerde overstromingsmuren op te zetten in risicogebieden en rampenhulpteams en uitrusting voor te bereiden.

De weer updates zijn beschikbaar via de Thai Disaster Alert-applicatie, terwijl mensen die hulp nodig hebben contact kunnen opnemen met het @1784DDPM Line-account, de “PhonPhai” (Safe)-applicatie of de afdelingshotline op 1784.

Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Overstromingswaarschuwing in Thailand uitgebracht nu de moesson losbarst”

  1. Leest de Thaise bevolking ook dit? Wij lezen dit op Olleke Bolleke, maar ik heb het idee dat, de inwoner van dit koninkrijk er totaal geen aandacht aan geeft, ze zijn gelaten en zien wel wat er op hun afkomt op dat moment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!