De zoektocht naar een vermiste Duitse Alzheimerpatiënt gaat in Phuket door

PHUKET:- Een zoekteam ging gisteren verder met het uitkammen van gebieden rond een strand in Phuket naar een 76-jarige Duitse vrouw die zes dagen geleden uit haar hotel verdween.

De zoektocht naar Barbara Lange wordt uitgevoerd door districtsfunctionarissen, tambon- en dorpshoofden van het district Thalang in Phuket, evenals toeristen en lokale leiders.  Ambtenaren van de internationale luchthaven van Phuket en functionarissen van het Sirinat National Park hebben zich ook bij de zoektocht aangesloten.

Mevrouw Lange verdween afgelopen maandag uit haar hotel en is sindsdien niet meer gezien.  Haar familie heeft gezegd dat ze aan de ziekte van Alzheimer lijdt.  Ze was naar verluidt al een keer eerder het hotel uitgelopen, maar werd opgemerkt en teruggebracht.

Verschillende zoekteams hebben dorpen langs Mai Khao Beach en de bosrijke omgeving naast het strand gecontroleerd.

Op CCTV camerabeelden is een vrouw te zien, gekleed in een blauwe top en een zwarte broek op een plek tussen de stranden van Mai Khao en Nai Yang.

De vice-gouverneur van Phuket, Pichet Panapong, die de zoektocht coördineert, zei dat Lange op 5 mei met haar familieleden in Phuket aankwam en incheckte in een hotel op Mai Khao Beach.  Ze liep die dag het hotel uit en verdwaalde voordat een ambtenaar haar vond en haar terug begeleidde.

De plv.  gouverneur zei dat haar familieleden en het hotel haar probeerden te lokaliseren nadat ze op 9 mei was verdwenen, maar dat faalde en besloot officiële hulp te zoeken.

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat Lange vanuit het hotel naar het zuiden gaat naar een plek tussen Tambon Sakhu en Tambon Mai Khao. Hij zei dat er zoekteams zijn uitgezonden om zowel op het land als op zee te zoeken.  

Een door een marinehelikopter vanuit de lucht uitgevoerde zoekactie bracht óók géén resultaat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “De zoektocht naar een vermiste Duitse Alzheimerpatiënt gaat in Phuket door”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!