Over het trottoir in Bangkok lopen is veel gevaarlijker dan u denkt

BANGKOK:-Een voedselbezorger die met zijn motor de wet overtrad door op de stoep te rijden, heeft deze week een voetganger een oplawaai gegeven omdat hij hem de weg versperde. 

Deze week deelde het slachtoffer, Khun Kitti Panantanannon, een videoclip op zijn Facebook-account van het moment waarop hij werd aangevallen. In het bijschrift zei hij: “Ik heb een klacht ingediend bij het politiebureau van Phra Khanong. Hij reed met hoge snelheid op een motorfiets over het trottoir en zei mij op te zouten, omdat ik dat niet snel genoeg deed, kwam hij terug om mij een mep te geven. De motor had ook geen kenteken.”

In de video is Kitti te zien terwijl hij over het trottoir loopt toen de voedselbezorger plotseling uit de tegenovergestelde richting naderde. De schouder van de chauffeur raakte Kitti, waardoor hij stopte en naar Kitti staarde. Kitti besloot weg te lopen van de chauffeur, maar de chauffeur volgde hem en sloeg hem zonder waarschuwing in zijn gezicht. Kitti verdedigde zich met trappen tegen de motor.

Khun Kitti gaf later een interview aan het televisiestation Channel 3 en verklaarde dat het incident plaatsvond nabij Sukhumvit Soi 85 in Bangkok. Hij gaf toe dat hij geen voorrang gaf aan de motorrijder omdat het illegaal was om op de stoep te rijden. Volgens Kitti zei de chauffeur tegen hem: ​“Waarom ben je niet uitgeweken? Heb je geen medelijden?” Kitti onthulde dat hij op de bestuurder reageerde door te zeggen: “Ben je gek? Dit is een voetpad.”

Kitti zei dat hij na het korte gesprek wegliep, maar de chauffeur volgde hem. Hij zei tegen de chauffeur dat hij langzamer moest rijden als hij haast had en het trottoir wilde gebruiken. Maar de bestuurder sloeg hem in het gezicht.

De hoofdcommissaris van het politiebureau van Phra Kanong, Opas Harnnarong, zei dat de zaak wordt onderzocht. Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat de bestuurder Sukhumvit Soi 15 binnenreed, die naar vele straten leidt. Opa zei dat zijn agenten aanvullende beelden zouden bekijken om de bestuurder te lokaliseren.

Volgens de wet kunnen voetgangers motorfietsen die op het trottoir rijden aangeven bij de politie of een districtsambtenaar. Als de verdachte wordt aangehouden, heeft de melder recht op 50% van de opgelegde boete. Klachten kunnen online worden ingediend via de website van de gemeentelijke politiedienst.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!