Over een paar dagen is de “beruchte” Thailand Pass” verleden tijd

BANGKOK:- Met de afschaffing van de verplichte medische verzekering van $ 10.000, zal Thailand met ingang van 1 juli 2022 moeten alle reizigers een bewijs van vaccinatie, een negatief RT-PCR- of professioneel ATK-testresultaat voor binnenkomst, of een negatieve RT-PCR – of een ​​professioneel ATK-testresultaat bij aankomst in het land tonen.

De specifieke vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde/​niet volledig gevaccineerde reizigers uit alle landen/​gebieden met geplande toegang vanaf 1 juli 2022 staan ​​hieronder vermeld.

Gevaccineerde reizigers hebben de volgende documenten nodig om Thailand binnen te komen:

  • Voor binnenkomst via landgrenzen is een geldig paspoort of grensoverschrijdingspas vereist.
  • Een bewijs van Covid19 vaccinatiebewijs.
  • Volwassenen moeten ten minste 14 dagen voordat ze Thailand binnenkomen volledig zijn ingeënt tegen Covid19 met een goedgekeurd vaccin.
  • Niet-begeleide reizigers tussen de 5 en 17 jaar moeten ten minste 14 dagen voordat ze Thailand binnenkomen ten minste één dosis van een goedgekeurd vaccin ontvangen.  Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.

Niet-gevaccineerde of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij binnenkomst in Thailand de volgende documenten overleggen:

  • Geldig paspoort of grensovergangspas voor toegang via controleposten.
  • Alle reizigers moeten bij aankomst in Thailand een immigratiescreening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de immigratie-/gezondheidscontrolefunctionaris die de screening zal uitvoeren.
  • De reizigers die zijn ingeënt, krijgen dan een inreisvergunning en kunnen door het gehele land bewegen.  Bij binnenkomst over land met een grenspas is een maximaal verblijf van drie dagen alleen toegestaan ​​in de aangegeven gebieden.
  • Evenzo zullen niet-gevaccineerde/​onvolledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voorafgaand aan de reis een negatief RT-PCR- of professionele ATK-testresultaat hebben, toegang krijgen en vrij zijn om overal in het Koninkrijk te reizen.
  • Niet-gevaccineerde of gedeeltelijk gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voorafgaand aan de reis geen negatief testresultaat hebben gemeld, moeten zich houden aan de instructies en richtlijnen van de volksgezondheidsinstantie die door de gezondheidsinspecteur op het punt van aankomst zijn opgesteld.  Reizigers zijn verantwoordelijk voor alle gemaakte kosten.

Gedurende het verblijf:
Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde/onvolledig gevaccineerde reizigers moeten zich strikt houden aan de Thaise gezondheids- en veiligheidsnormen.  Degenen die COVID-achtige symptomen vertonen, moeten zich laten testen.  Degenen die positief testen, moeten passende medische behandeling krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: National News Bureau of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!