Oudere Vietnamese dame schilt met een vlijmscherp mes een appeltje voor de dorst tijdens een vlucht van Vietnam Airlines 

HANOI:- Een Vietnamese vrouw wist deze week een scherp mes door de beveiliging van de luchthaven en aan boord van een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines te krijgen.  De Burgerluchtvaartautoriteit van Vietnam (CAAV) is een onderzoek gestart naar het incident.

Op de foto is een oudere dame te zien die haar appeltje schilt met een vlijmscherp fruitmes van wel 20 centimeter lang. Het incident deed zich voor op vlucht VN208 van Vietnam Airlines van Ho Chi Minh-stad naar Hanoi.  

Een lid van het cabinepersoneel merkte het mes op en nam het meteen in beslag.  Het incident roept echter zorgen op over de zorgvuldigheid van de luchthavenbeveiliging op Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minh.

De dame gebruikte het mes alleen om fruit te schillen, dus misschien had ze geen slechte bedoelingen.  Het is echter ten strengste verboden scherpe voorwerpen mee te nemen op binnenlandse of internationale vluchten en zowel passagiers als luchthavenpersoneel kunnen in grote problemen komen als er wapens in de cabine komen.

De regelwetgevjnf verbiedt passagiers om scheermessen of messen of iets met een lang mes in hun handbagage mee te nemen.  Overtreders kunnen een boete krijgen van 7-10 miljoen Vietnamese dollar (ongeveer 11.000 – 16.000 baht).

Hoofd van de afdeling Luchtvaartbeveiliging van de CAAV, Mr. To Tu Hung zei dat ernstige incidenten zoals deze kunnen leiden tot sancties tegen passagiers en intrekking van de vergunning van een beveiligingsbeambte die in gebreke blijft.  De CAAV heeft na het incident een grondige veiligheidsinspectie van het hele vliegtuig uitgevoerd.

Mister To Tu Hung zei dat de vrouw mogelijk een boete krijgt voor het incident, maar niet strafrechtelijk wordt vervolgd.  Als wordt vastgesteld dat een beveiligingsbeambte op de begane grond zijn plicht heeft verwaarloosd, wordt hij of zij direct de laan uitgestuurd, zo zei To Tu Hung.

In mei slaagden drie vrouwen erin heroïne ter waarde van 87,8 miljoen baht te smokkelen door zowel de Thaise als de Indiase luchthavenbeveiliging, maar werden uiteindelijk door de politie betrapt terwijl ze de drugs door India vervoerden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Azië
Bron: Vietnam Net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!