Oudere monnik beschuldigd van verduistering van tempelfondsen

BANGKOK:- Een voormalige vermogensbeheerder van een tempel in Bangkok heeft zijn klacht hernieuwd die hij had ingediend tegen de huidige abt van de tempel, waarbij hij hem beschuldigde van het verduisteren van 95 miljoen baht en het dumpen van een gedeeltelijk gecremeerd lijk in de Chao Phraya-rivier.

Khun Channarong Phiandi, voormalig vermogensbeheerder en lekenaccountant van Wat Sutthi Wararam, heeft een verklaring afgelegd aan een commissie die door het kantoor van de provinciale hoofdmonnik in Bangkok was aangesteld om de beschuldigingen te onderzoeken.

De aantijgingen werden aanvankelijk ingediend bij het Nationaal Bureau voor het Boeddhisme (NOB) in 2019 toen er een onderzoek werd uitgevoerd.  Maar sommige senior monniken bemoeiden zich met de aanklacht en probeerden de abt te vrijwaren, aldus Khun Channarong.

De voorlopige bevindingen werden veranderd van de abt die de enige persoon was die betrokken was bij het opnemen van de 95 miljoen baht van de rekening van de tempel naar bevindingen waarbij het geld door drie mensen was opgenomen, zo meent de vermogensbeheerder.

Dat bracht hem ertoe om begin vorige maand opnieuw een klacht in te dienen bij het kabinet van de premier over de vermeende verduistering, wat heeft geleid tot het nieuwe onderzoek, zei hij.

Hij vertelde dat hij tussen 2013 en 2019 vermogensbeheerder/lekenaccountant was bij de tempel. Hij zei dat hij hoorde over het onvolledig gecremeerde lijk dat in 2018 in de rivier werd gedumpt, en later in 2019 hoorde over de vermeende verduistering van tempelfondsen.

Hij zei dat hij door de abt was ontslagen nadat hij een NOB-klacht had ingediend over de vermeende verduistering.

Phra Sutheerattanabundit, de abt, hield vol dat zijn onschuld in een eerder NOB-onderzoek was bewezen en dat de zaak daarmee af was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!