Een Spider-Man in Phuket doet wat een spin zoals doen kan.

PHUKET:- Een ijsverkoper in het belangrijkste stadsdistrict van Phuket tovert een glimlach op de gezichten van kinderen door zich te verkleden als een superheld.  Maar de man, de 35-jarige Witoon, heeft een niet zo vrolijk achtergrondverhaal.  Hij verdiende ooit zijn brood met zingen in restaurants en locaties, maar Covid19 beperkingen noopten hem daar verandering in te brengen.

Khun Witoon raakte zoals zovelen werkloos tijdens de pandemie in 2020 en had een andere manier nodig om het geld te verdienen.  In plaats van te wanhopen schakelde hij over en veranderde zijn carrière.  Hij koos ervoor om ijs te verkopen, zoals hij zegt, “met een twist”.  Witoon stapt nu in een superheldenkostuum voordat hij elke dag naar zijn werk gaat.  Zo vertelde hij tegen de redactie van The Phuket Express.

“Dit is een andere manier van marketing, aangezien veel kinderen die van ijs houden ook dol zijn op superhelden… Ik moet dit doen omdat er ook veel mensen ijs verkopen.  Ik moet mij onderscheiden van andere ijs verkopers .”

Maar ik ben niet altijd Spider-Man, soms presenteer ik mij  als de Hulk of de Flash.  Hoewel hij zijn kostuums draagt ​​in de brandende zon van Phuket, is Witoon inmiddels gewend aan de hitte, aangezien dit zijn dagelijkse routine is.

Witoon verkoopt ijs in het subdistrict Rassada, en hij staat soms óók voor scholen in de wijk Wichit.

Khun Witoon is niet de enige Thaise verkoper die zich sinds het uitbreken van de pandemie als superheld verkleedt.  Sommige verkopers hebben dit in het verleden gedaan, in de hoop de aandacht van meer klanten te trekken.  

Voedselverkopers zijn één van de industrieën in Thailand die het hardst door de pandemie zijn getroffen, omdat potentiële klanten bang zijn geweest om straatvoedsel te kopen vanwege de verspreiding van ziektekiemen.  

Superheldenkostuums zijn een creatieve manier die verkopers zoals Witoon hebben gevonden om hun bedrijf voort te zetten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Express
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!