Oude Thaise man in Bangkok door kwakzalvers in één hotel gegijzeld en gedupeerd van 100 miljoen baht

BANGKOK:- Een 81-jarige man werd gegijzeld in een hotel in Bangkok door twee kwakzalvers en hem vervolgens bedrogen om meer dan 100 miljoen baht cash en kostbare amuletten aan hen te geven, zodat ze zijn ziekte van Parkinson konden behandelen.

De politie wist Khun Chawarit Chankana uiteindelijk te redden nadat zijn familie een klacht had ingediend waarin stond dat de oude man een luxe auto en waardevolle amuletten ter waarde van 100 miljoen baht aan de twee kwakzalvers had gegeven.

De familie informeerde de politie dat deze twee vermeende dokteren Khun  Chawarit naar een hotel in Bangkok brachten en hem een ​​injectie gaven met een onbekend medicijn, bewerend dat het de ziekte van Parkinson zou genezen.

De kwakzalvers vroegen 50.000 baht om de behandeling te dekken, maar Chawarit had niet het geld om te betalen.  De fraudeurs zeiden toen tegen de oude man dat hij zijn waardevolle amuletten moest verkopen om de kosten te dekken.

De oplichters stopten niet bij 50.000 baht.  Ze namen contact op met de familie van Chawarit en vroegen om nog eens 300.000 baht om meer behandelingen uit te voeren.

De familie weigerde te betalen, dus namen de heren Chawarit’s luxe auto, een Toyota Alphard en verschillende waardevolle en zeldzame amuletten in beslag.

De familie nam contact op met de politie die de vermeende artsen te hulp schoot en arresteerde. De identiteit van de twee oplichters is niet bekendgemaakt, maar Thaise media maakten bekend dat de nepdoktoren zich zouden richten op oudere slachtoffers die alleen eten in restaurants of coffeeshops en hen nepbehandelingen en gezondheidspakketten zouden verkopen.

Één van de verdachten is al bekend bij de politie en was eerder beschuldigd van fraude en verduistering in de wijk Min Buri in Bangkok.

Khun Chawarit is een beroemde amuletverzamelaar in Thailand.  Hij is vele malen geïnterviewd over zeldzame amuletten op Thaise YouTube-kanalen

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!