Oude Thaise legerhelikopter “rijp” voor het luchtvaart museum in Bangkok

BANGKOK:- De koninklijke Thaise luchtmacht heeft een niet meer in gebruik zijnde Huey-helikopter ter beschikking gesteld aan een luchtvaart museum nadat het ruim 50 jaar door het Thaise luchtruim had gevlogen.

 Hoofd maarschalk, generaal  Napadej Thupatemi had de   officieren deze week opgedragen om de UH-1H, of Huey, helikopter naar het Royal Thai Air Force Museum in de wijk Don Mueang in Bangkok te vervoeren, zodat geïnteresseerden de helikopter van dichtbij kunnen bekijken  .

De luchtmacht ontving deze helikopter uit de Verenigde Staten in 1968. Hij was actief in Squadron 32, Wing 3.

De missie was om telecommunicatie te ondersteunen, andere troepen te helpen communistische opstandelingen te verslaan, pakketten te vervoeren voor andere troepen, burgers te helpen en andere missies volgens de commandant.

Het werd verplaatst naar Squadron 203, Wing 2 in Lopburi.  De belangrijkste missie was zoeken en redden.  Het ging in september 2021 met pensioen na 52 jaar en 8 maanden gebruik.

De helikopter was een onderdeel van het helpen van burgers tijdens de Tsunami van 2004 en de overstromingen in Thailand in 2011.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!