28 december zal voor 8 oostelijk gelegen provincies in Thailand een speciale feestdag worden

BANGKOK:- Het kabinet heeft besloten om van 28 december, Phraya Taksin-dag, een feestdag voor de oostelijke regio te maken, maakte vicepremier Wissanu Krea-ngam donderdag bekend.

De regio bestaat uit acht provincies: Nakhon Nayok, Prachin Buri, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Sa Kaeo en Trat.

De gouverneurs van alle acht provincies stelden de feestdag voor.

Toen Phraya Taksin Ayutthaya verliet naar Chanthaburi tijdens de Birmese-Siamese oorlog van 1765-1767, reisde hij door alle acht provincies om mensen te verzamelen en legerbases te vinden.

Deze speciale feestdag is echter alleen voor dit jaar.

Het kabinet stemde er ook mee in om in 2022 extra feestdagen als bijzonder geval vast te stellen, namelijk vier dagen: 15 juli, 29 juli, 14 oktober en 30 december.

Hiertoe werd besloten zodat mensen lange vakanties konden hebben, wat naar verwachting het reizen en de algehele economie van het land zal stimuleren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!