Medewerkers van treinstation in het zuidelijke Hat Yai blijken groene vingers te hebben en helpen de mensen in nood

HAT YAI:- Het treinstation van Hat Yai heeft één stuk ongebruikt stuk land Veranderd in een plantage voor het verbouwen van chemicaliënvrije groenten voor gratis distributie aan ziekenhuizen en mensen die getroffen zijn door de Covid19crisis om maaltijden te bereiden.

In de groentetuin worden groenten zoals kool, aubergine en fah talai jone (Andrographis paniculata) onder de hoede van station medewerkers verbouwd.

Stationschef, khun Kritsanapon Phankhiri zei dat het project begin augustus van dit jaar begon.  Hij zei dat groenten zouden worden uitgedeeld aan burgers, armenhuizen, ziekenhuizen of instanties om maaltijden te bereiden.

“Ook al kunnen de groenten geen inkomsten genereren, het kan mensen in ieder geval aan het lachen maken,” zo beweerde hij.

Khun Kritsanapon zei dat het treinstation de groentetuin binnenkort zou uitbreiden omdat het project als succesvol gezien wordt, tegelijkertijd nodigde hij ook andere treinstations uit om dit voorbeeld te nemen en groenten te telen als ze beschikbare ruimte hebben.

“Agentschappen kunnen contact opnemen met 092-637-1388 als ze het Hat Yai Railway Station-project willen helpen, zoals het doneren van meststoffen of groentezaden,” zo besloot de stationschef.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!