Oplichters richten zich op broer van de nieuw verkozen burgemeester van Pattaya

PATTAYA:- De broer van de nieuw gekozen burgemeester van Pattaya zei dat criminelen zijn sociale-media account hebben gekopieerd en ze onwetende fans voor 7 miljoen baht te hebben opgelicht.

Khun Ekasit Ngampichet, broer van gekozen burgemeester Poramet Ngampichet en voormalig president van de Pattaya Business & Tourism Association, zei dat zijn Facebook-, Instagram- en Line-accounts met zijn foto’s en al werden gekopieerd om mensen te laten denken dat ze echt waren.

De criminelen boden vervolgens mensen aan om te investeren in bitcoin-achtige digitale valuta en vroegen investeerders om contant geld te sturen in ruil voor de digitale tokens.

Veel mensen trapten erin, zei Ekasait, waaronder een man uit Bangkok die 7 miljoen baht het schip inging.

Om zichzelf van elke verantwoordelijkheid te ontdoen, diende Ekasait, 48, een klacht in bij de politie en ontkende elk verband met de zwendel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!