Thailand hanteert nieuwe PM2.5-criteria om te voldoen aan internationale normen

BANGKOK:- De Nationale Milieuraad van Thailand heeft gisteren de veiligheidsnormen voor fijnstof met een diameter van 2,5 micrometer of minder (PM2,5) aangescherpt om verdere gevolgen voor de gezondheid van mensen te voorkomen.

Onder nieuwe niveaus is de 24-uursnorm gewijzigd van de vorige 50 μg/m3 naar 37,5 microgram per kubieke meter lucht (μg/m3).  Deze norm gaat op 1 juni volgend jaar in.

Inmiddels is de jaarnorm gewijzigd naar 15 g/m3 van de oude van 25 μg/m3, die na bekendmaking in de Staatscourant in werking treedt.

De aanpassingen komen omdat Thailand al meer dan tien jaar dezelfde normen gebruikt, zei de directeur-generaal van de afdeling Pollution Control, Atthaphon Charoenchansa.

Afgezien van het verbeteren van de PM2.5-normen van het land en het voorkomen van een impact op de gezondheid van mensen, zei hij dat de stap ook bedoeld was om te voldoen aan de normen die zijn geïmplementeerd door de VS, de Europese Unie, Zuid-Korea, Japan en andere ASEAN-landen.

De aanpassingen zijn ook in lijn met het kabinetsbesluit om de efficiëntie bij het aanpakken van luchtvervuiling te vergroten, voegde hij eraan toe.

Khun Atthaphon Charoenchansa.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!