De burgemeester van Pattaya klopt bij het nationaal vaccinatie comité aan voor méér vaccins

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:-De burgemeester van deze aan de oostkust gelegen kustplaats, Sonthaya Khunpluem wil bij het Nationale Vaccinatie comité aankloppen voor meer Covid19 vaccins voor de provincie Chonburi en voor zijn stad Pattaya.  

Het aantal geplande doses voor de toeristische metropool is bij lange na niet genoeg om minstens 70 procent van de lokale bevolking te vaccineren, zodat de stad zich in oktober zonder quarantaine kan openstellen voor gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers.  

Vanwege de huidige Covid19 uitbraak in Bangkok zijn de beschikbare vaccins door Het Nationaal Comité voor de toewijzing van vaccins naar de hoofdstad en de omliggende provincies gestuurd, waardoor de provincie Chonburi volgens de burgemeester slechts 57.000 vaccins van de huidige batch overhoudt.  

Daarvan zouden er 20.000 voor Banglamung District en Pattaya stad bedoeld zijn, doch grootstedelijk gebied van Pattaya zou deze maand oorspronkelijk 45.000 doses vaccins ontvangen.  

De huidigevaccinatiecampagne is vorige week gestart in Pattaya.  De burgemeester hebben de medische staf en andere helpers bedankt, die het voor elkaar kregen om in  twee dagen tijd zo’n 20.000 mensen te vaccineren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: PR Pattaya
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: PR Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!