OPGELET ! Thailand heeft op de snelwegen nieuwe maximumsnelheden ingesteld

THAILAND:- De notoir gevaarlijke wegen van Thailand worden misschien een beetje veiliger.  Een nieuwe verordening die zojuist is gemeld door de Expressway Authority of Thailand, legt nieuwe maximumsnelheden op de snelwegen in het hele land op.  

Op de grond wordt de maximumsnelheid vastgesteld op 110 kilometer per uur, terwijl de verhoogde wegen worden de maximum snelheid wordt teruggebracht naar 100 kilometer per uur.

De nieuwe snelheidslimietregels zijn vorige week op 22 juli in werking getreden, maar krijgen nu de aandacht nu de EXAT via sociale media de nieuwe snelheidslimieten op al hun kanalen openbaar aankondigde.  Maar niet iedereen is blij met het nieuwe plan.

Veel mensen hebben online commentaar geleverd om de nieuwe limieten te bekritiseren en zeiden dat de automobilisten vaak tol betalen om deze snelwegen te gebruiken om het verkeer op lokale wegen te omzeilen en sneller op hun plaats van bestemming te zijn. Het beperken van hun vermogen om met halsbrekende snelheden te rijden, zou hen vertragen en het doel van het betalen van een premie om er sneller te komen, teniet doen.

De nieuwe verkeerswet staat reguliere vierwielige voertuigen toe om tot 110 kilometer per uur te rijden op snelwegen op grondniveau.  Schoolbussen, openbaar vervoer en vrachtwagens met een belading van minder dan 2,2 ton mogen maximaal 90 kilometer per uur rijden.

Verhoogde snelwegen hebben nu vergelijkbare regels, maar iets lagere snelheidslimieten.  Standaard vierwielige voertuigen mogen maximaal 100 kilometer per uur rijden, terwijl vrachtwagens van minder dan 2,2 ton, schoolbussen en openbaar vervoer maximaal 80 kilometer per uur mogen rijden.

Deze wijziging staat haaks op een besluit in mei om de maximumsnelheid op vier hoofdaders van snelwegen in Thailand te verhogen tot 120 kilometer per uur.  Het was de bedoeling dat de nieuwe maximumsnelheid uiteindelijk over alle snelwegen in het hele land zou worden uitgerold.  Alle genoemde verkeersaders zijn vierbaans snelwegen of autosnelwegen.

Deze snelwegen zijn:
Snelweg nr. 9 (Kanchanapisek), van Bang Khae naar Mahasawat.A
– Snelweg nr. 35 (Rama II), van Na Kok naar Phraek Nam Dang.
– Snelweg nr. 4 (Phet Kasem) van Khao Wang naar Sra Phra.
– Snelweg 4 (Phet Kasem) Khao Wang naar Sra Phra.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: Div. Thaise Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!