Openbare ziekenhuizen in 14 provincies behandelen nu Covid-patiënten in Bangkok

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft de staatsziekenhuizen in 14 provincies rond de Bangkok opgedragen Covid19 patiënten uit de hoofdstad met milde symptomen te behandelen.

Dr. Kiartiphum Wongrachit, de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat het ministerie had besloten de behandelingen uit te breiden naar ziekenhuizen in 14 provincies rond de hoofdstad om Covid19 patiënten te helpen die geen contact konden opnemen met de hotline van 1330, of die te lang moesten wachten op  behandeling in ziekenhuizen in Bangkok.

Khun Kiartiphum zei dat de ziekenhuizen in de 14 provincies onder de afdeling Ziektebestrijding en Geestelijke Gezondheid vallen.  

De ziekenhuizen zullen mensen met de diagnose milde Covid19 symptomen behandelen door ofwel Thaise kruiden of Favipiravir antivirale middelen en andere medicijnen toe te dienen, afhankelijk van hun toestand, en ze naar huis te sturen om te herstellen volgens het “gediagnosticeerd, medicijn toegediend en gedaan”-beleid van de  Ministerie van Volksgezondheid.

De 14 provincies zijn: 
Pathum Thani, Nonthaburi, Ayutthaya, Nakhon Nayok, Saraburi, Angthong, Lop Buri, Samut Prakan, Samut Songkram, Samut Sakhon, Suphan Buri, Nakhon Pathom, Chonburi en Chachoengsao.

Met ingang van deze maand heeft het ministerie van Volksgezondheid zijn beleid gewijzigd om Covid19 patiënten met “groene” of milde aandoeningen poliklinisch te behandelen.

Khun Kiartiphum zei dat Covid19 patiënten uit Bangkok zich geen zorgen hoeven te maken over kosten voor het zoeken naar behandelingen in ziekenhuizen buiten de medische voorzieningen waar ze recht hebben op gratis behandeling.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft alle zorgfondsen geraadpleegd om gratis behandelingen te bieden aan alle Covid-19-patiënten in het kader van het OPD-behandelingsbeleid, voegde Kiartiphum eraan toe.

Hij zei dat de ziekenhuizen in de 14 provincies gisteren zijn begonnen met het verzorgen van Covid19 patiënten uit Bangkok en dat ze ongeveer 18.650 patiënten per dag zouden kunnen behandelen.

De secretaris zei dat hij verwachtte dat de patiëntenoverbelasting in Bangkok zou afnemen zodra het nieuwe beleid voor twee weken was ingevoerd.

Hij voegde eraan toe dat het veilig zou zijn om patiënten thuis te isoleren en te herstellen, omdat de Omicron-variant geen ernstige symptomen veroorzaakt en slechts 0,5 procent van de patiënten die thuis isoleren het risico lopen ernstigere symptomen te ontwikkelen.

Ze moeten acute luchtweginfecties gelijk de artsen in de klinieken contracteren voor diagnose, en ze zullen medicijnen toegediend krijgen afhankelijk van hun symptomen.

De patiënten worden dan naar huis gestuurd en de ziekenhuizen zullen hun toestand binnen 48 uur op afstand opvolgen, zo voegde Thongchai eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!