Pluimveehouders in Thailand zetten zich schrap voor nieuwe, ernstigere vogelgriepstammen

BANGKOK:- Het Thaise departement voor de ontwikkeling van vee, heeft pluimveehouders gewaarschuwd om hun veestapel goed in de gaten te houden, vooral nu er in verschillende Aziatische landen, waaronder Vietnam en China, veel gevallen van ernstige vogelgriep worden gemeld.

Khun Sorravis Thaneto, de directeur-generaal van het departement, zei gisteren dat Thaise pluimveehouders ongewone sterfgevallen onmiddellijk moeten melden aan lokale functionarissen voor een effectieve ziektebestrijding en waarschuwde ook dat vogels die onder verdachte omstandigheden sterven niet gegeten mogen worden of vervoerd.

De Wereldorganisatie voor diergezondheid rapporteerde vorig jaar de ontdekking van hoogpathogene aviaire influenza (HPAI) op 5.213 locaties in 61 landen, zei Sorravis.

Eind vorige maand voegde hij eraan toe dat HPAI van de H5N1, H5N6, H5N2, H5N5 en H5N8-stammen werd gerapporteerd in meer dan 30 landen over de hele wereld, waaronder Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

In Zuidoost-Azië zijn gevallen van vogelgriep gemeld in Vietnam, Taiwan, Japan en Zuid-Korea.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft onlangs ook menselijke H5N6-infecties gemeld die hebben geleid tot sterfgevallen in China.

Khun Sorravis zei vrijdag dat het departement voor de ontwikkeling van vee preventieve maatregelen heeft genomen om een ​​binnenlandse uitbraak van de nieuwe vogelgriepstammen te voorkomen.

Pluimveehouders hebben ook het advies gekregen om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het regelmatig schoonmaken en ontsmetten van pluimveekooien en het weghouden van wilde vogels uit het broedgebied.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!