Opa uit Nakhon Si Thammarat met spoed naar ziekenhuis gebracht nadat stukjes krabklauw in zijn keel waren blijven steken

NAKHON SI THAMMARAT:- U zult wel gemerkt hebben dat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand een beetje probeert om het Covid19 nieuws te omzeilen. Nu ik kan u vertellen dat is géén gemakkelijke opgave, de Thaise media staat BOL over deze pandemie en als er geen link tot het Covid19 virus is, dan verzinnen ze er wel een, althans dat is mijn gedachte.

Maar goed, gelukkig dat er meer in Thailand gebeurt, hier een artikeltje wat de Thaise kranten mocht halen, een 70-jarige grootvader in de Zuid-Thaise provincie Nakhon Si Thammarat werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een krabklauw had ingeslikt en scherpe stukken in zijn keel vast kwamen te zitten.  De dokter van de man deelde het verhaal op zijn Facebook.  Dr. Arak Wongworachat zegt dat de man in het weekend naar het Sichon-ziekenhuis kwam nadat de familie van de man hem met spoed naar het ziekenhuis had gebracht.

Volgens de Facebook-post kon de grootvader bijna  niet meer ademen, had hij hevige pijn in zijn keel, kon hij niet praten, leek hij verward en stond hij te schuimen.  Dus gaf het ziekenhuis de man meteen een Covid-test (wat schreef ik u?) De 70-jarige patiënt kon niet communiceren met het medische team en hij hield zijn keel vast, zodat de artsen ontdekten dat er een verband was tussen zijn medische probleem en het lichaamsdeel dat hij vasthield. De Covid-test leverde een negatief resultaat op.

De artsen keken in de keel van de man, maar zagen niets ongewoons.  De artsen constateerden dat de man een hoge bloeddruk had.  Vervolgens vroegen ze de man om zijn pijn te beoordelen op een schaal van 1 tot 10 en de mannen antwoordden 10, vermoedelijk door alle vingers op te steken.  De man kreeg toen een röntgenfoto die onthulde dat hij al die tijd iets in zijn keel had zitten.  Thaise media zeggen dat de röntgenfoto eerst niet duidelijk was, maar uiteindelijk konden de artsen 2 scherpe lijnen onderscheiden.

Een oor-, neus- en keelarts gaf de patiënt pijnstillers en onderzocht de keel van de man.  Hij slaagde erin twee kleine stukjes uit de krabklauw te trekken die in zijn keel zaten.

Door de pijnstillers konden enkele van de ergste symptomen van de man verdwijnen en kon hij zijn verhaal vertellen.  De man zei dat hij kerrierijstnoedels met krab had gegeten.  Hij zei dat hij zo blij was met zijn maaltijd dat hij 2 lepels van de maaltijd doorslikte, maar de kauwstap van het proces oversloeg.  Hij zei dat hij onmiddellijk pijn voelde, slikte wat rijst naar binnen, maar dit verergerde de pijn alleen maar.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thairesidents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!