De RID heeft 2-3 dagen nodig om het overstroomde industrieterrein Bangpoo af te voeren

SAMUT PRAKAN:- De Koninklijke Irrigatiedienst in Thailand, het RID geheten, schat dat het twee tot drie dagen nodig heeft om het overstroomde industrieterrein “Bangpoo Industrial Estate” in de provincie Samut Prakan leeg te pompen.

Het gebied , met 300 fabrieken, staat nog steeds onder de 50-100 centimeter water.

De overstromingen hebben grote fabrikanten, waaronder Delta Electronics, dat drie fabrieken in Bangpoo heeft, gedwongen hun activiteiten op te schorten totdat het water tot een veilig niveau is gedaald.

Het RID zei dat het het vloedwater via kanalen en de Bang Pakong-rivier in de provincie Chachoengsao naar de Golf van Thailand afvoert zal worden.

Zware regenval en hoge zeespiegel zorgden zondag (29 augustus) voor overstromingen tot 1,5 meter op het landgoed.

De chef van het RIDK, khun  Prapit Chanma zei gisteren dat vier Samut Prakan-districten nog steeds onder water staan: Bang Bo, Bang Phli, Bang Sao Thong en Muang.  Overstromingsniveaus variëren van 20-30 cm tot 50 cm in laaggelegen gebieden.

Zes extra pompen bij het Chonlaharn Phichit-pompstation plus waterpompen langs negen kustkanalen voeren minstens 20 miljoen kubieke meter per dag in de zee af, aldus het RID. Ondertussen wordt het stroomopwaartse water van het Phra Prachan Chayanuchit-kanaal omgeleid naar de Bang Pakong-rivier in de provincie Chachoengsao om Samut Prakan te beschermen.

 Songsak Chuenta, adjunct-directeur van Bangpoo Industrial Estate, zei dat 11 pompen die op het landgoed werken nu tot 70.000 kubieke meter water per uur afvoeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!