Autopsierapport bevestigt dat de gearresteerde drugsverdachte in Nakhon Sawan door verstikking om het leven is gekomen

NAKHON SAWAN:- Een onlangs vrijgegeven autopsierapport bevestigde dat Khun Jirapong Thanaphiphat, de man die stierf in politiehechtenis in de provincie Nakhon Sawan in het noorden van Thailand, door verstikking om het leven is gekomen en niet door een overdosis drugs.  

Hetzelfde ziekenhuis, Sawanpracharak Hospital, steunde aanvankelijk het verslag van de politie over de dood van de man dat hij stierf aan een overdosis drugs, volgens een Thaise krant.

Het lichaam van Jirapong werd eerder deze maand gecremeerd, maar met een uitgelekte video van zijn schijnbare dood en een onderzoek naar het incident kreeg het Sawanpracharak-ziekenhuis de opdracht om medische dossiers aan de autoriteiten te overhandigen.

Het ziekenhuis heeft gisteren het andere autopsierapport vrijgegeven dat zegt dat Jirapong stierf door verstikking, waarschijnlijk veroorzaakt door de plastic zakken die over zijn hoofd waren geplaatst, zoals te zien is in de nu beruchte video.  Het nieuws leidde tot een reactie van het plaatsvervangend hoofd van de Crime Suppression Division, Anek Taosuphap, die zegt het rapport te hebben gelezen en de zaak verder te onderzoeken.

De dag nadat Khun Jirapong stierf, verklaarde het Sawanpracharak-ziekenhuis dat het slachtoffer waarschijnlijk stierf vanwege hoge niveaus van amfetaminen die in zijn urine werden gedetecteerd.  Na de release van de video waarin te zien is hoe agenten een zak over het hoofd van de verdachte plaatsen, werd het ziekenhuis strenger onderzocht omdat het het rapport zou hebben vervalst om politieagenten vrij te laten van de vermeende moord op Jirapong.

Vorige week protesteerde het ziekenhuis dat het eerste autopsierapport slechts een “eerste bevinding” was en geen officieel rapport weerspiegelde.  Het ziekenhuis verklaarde dat Jirapong op 6 augustus naar hen toe was gebracht en dat de politie beweerde dat het slachtoffer was ingestort en stierf terwijl hij probeerde te ontsnappen aan politiehechtenis. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!