Op Phuket zijn de Covid19 testen voor Thaise mensen gratis, maar de buitenlanders moeten betalen

~BOTER BIJ DE VIS~
(Betaling bij de levering)

PHUKET:- Thaise burgers die naar Phuket willen reizen maar momenteel niet zijn getest op Covid19 virus hoeven vanaf nu niet meer te betalen voor de noodzakelijke sneltest, terwijl buitenlandse bezoekers 500 moeten aftikken.

Volgens de eerste aankondiging van de gezondheidsafdeling zouden Thais tegen 30 april 300 baht moeten betalen voor een snelle test op Phuket Airport of bij de Tha Chatchai-grensovergang.  

Deze week maakte de provinciale overheid echter bekend dat de test gratis zou zijn voor Thais.  De National Health Security Office (NHSO) betaalt hiervoor.  Buitenlanders die de provincie zonder certificaat binnenkomen, moeten echter 500 baht betalen voor de test. 

 De checkpoint op de luchthaven zal reizigers uit alle provincies screenen, terwijl de checkpoint in Tha Chatchai alleen reizigers uit de 17 rode zone provincies zal screenen.  

Volgens de aankondiging moet elke reiziger inchecken op het “Mor Chana” -platform en zich registreren op www.gophuget.com.  Deze maatregel geldt voor iedereen behalve goederenleveranciers die niet in de provincie overnachten.  Bij het Tha Chatchai-controlepunt moet u één door uw werkgever afgegeven certificaat tonen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!