Bij de 3e Corona golf in Thailand besluiten steeds meer hotels tot een tijdelijke sluiting

~DE HARP AAN DE WILGEN HANGEN~
(De bezigheden stopzetten)

BANGKOK:- Gezien het lage inkomen en de zwakke vraag van toeristen tijdens de derde uitbraak van Covid19, overwegen steeds meer hoteliers in Thailand een tijdelijke sluiting.  

Volgens Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi, de president van de Thai Hotels Association (THA), besluiten niet-hotelketens zonder voldoende cashflow om hun activiteiten van april tot oktober stop te zetten of totdat er door toeristen weer vraag naar hotelbedden is. 

De bezettingsgraad zal in april waarschijnlijk eencijferig zijn, vergelijkbaar met de tweede golf in januari.  De industrie heeft momenteel slechts 400.000 vrouwen en mannen in dienst, een opmerkelijk laag niveau vergeleken met de tijd vóór de pandemie, aldus Marisa.  

Uit een onderzoek van de THA onder 128 hotels in maart bleek dat de meeste eigendommen, vooral in het zuiden, nog niet aan inkomsten zijn hersteld.  Minstens 50 procent van de hotelketens kon niet eens 10 procent van de omzet halen die vóór Covid-19 werd gemaakt.  

De hotels hebben een personeelsbeleid geïmplementeerd: “Verlof zonder loon” optie (77%), gedwongen jaarlijks verlof (76%), salarisverlagingen (71%), vervangend werk. Tot 40 procent van de hotels heeft nu besloten om werknemers te aanvaarden Slechts 6 procent, meestal vijfde (69%), verminderde werkuren (56%). 

Volgens de president hebben sterrenhotels in Phang-nga en Surat Thani meer personeel aangenomen dankzij hun verbeterde bezettingsgraad echter d liquiditeit van de hotels is in maart met 20 procent gedaald ten opzichte van februari en dat de cashflow voor de meeste hotels net voor drie maanden dekt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!