Op kort termijn zullen er in Thailand géén ondermaatse mondkapjes meer te koop zijn, zo belooft het TISI

BANGKOK:- De mondkapjes zullen medio volgend jaar gecontroleerde producten zijn, deze producenten zullen een Thai Industrial Standard (TIS)-stempel gaan krijgen, zo maakte het Thai Industrial Standards Institute (TISI) bekend.  Dit was nadat 41 merken van mondkapjes de standaardtests niet hadden doorstaan.

Het TISI vertelde tegen de pers dat er nieuwe regelgeving voor wegwerpmaskers aan de Raad van State is voorgesteld en medio 2022 moet zijn goedgekeurd.

De aankondiging kwam nadat de Consumer Organization Council en het Academic Network for Consumer Protection gezichtsmaskermerken hadden getest in een Facebook Live-sessie op 30 november en ontdekten dat 41 niet aan de norm voldeden.

Khun Banjong Sukreetha, secretaris-generaal van TISI, vertelde tegen  verslaggevers dat vier van de 41 merken toestemming van TISI hadden gekregen en nu opnieuw worden getest.

Ze vertelde dat er waarschuwingsbrieven zijn gestuurd naar alle fabrikanten van mondkapjes, die hun licentie kunnen laten intrekken als ze niet aan de norm voldoen.

Banjong zei dat zodra mondkapjes zijn als gecontroleerde producten, fabrikanten, importeurs en detailhandelaren geregistreerd zullen worden en een TISI-licentie moeten krijgen.  In de tussentijd liet zij weten, dat de consumenten ervoor moeten zorgen dat ze alleen mondkapjes  kopen die het TIS-stempel hebben gekregen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!