Twee Thaise mannen in Pathum Thani gearresteerd voor het aanbieden van Covid19 testen zonder vergunning

PATHUM THANI:- De politie deed eerder deze week een inval in een kliniek in het joofddistrict van Pathum Thani wegens het naar verluidt ongeoorloofd uitvoeren van  Covid19 testen en arresteerde daar twee Thaise verdachten.

De eigenaar van de kliniek, Wasita (achternaam ingehouden) werd aangeklaagd voor het runnen van een medische faciliteit zonder vergunning en riskeert om vijf jaar gevangenisstraf en/of 100.000 baht boetes krijgen.

Een medewerker, khun Pornnapha (achternaam ingehouden) werd aangeklaagd voor het uitvoeren van medische procedures zonder vergunning en kan tot drie jaar gevangenisstraf en/of tot 60.000 baht boetes krijgen.

Het optreden werd aangekondigd in een persconferentie die gistermiddag door het Central Investigation Bureau, Department of Health Service Support (HSS), Food and Drug Administration en Pathum Thani Public Health Office werd bijeengeroepen 

Deze zaak kwam aan het licht toen HSS een rapport ontving van het provinciale gezondheidskantoor dat een kliniek illegaal snelle antigeentesten uitvoerde.

HSS deed vervolgens een beroep op de Afdeling Consumentenbescherming (CPPD) om de zaak te onderzoeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!