Op een nog onverklaarbare wijze zijn 28 AK-geweren uit een militaire basis in Narathiwat verdwenen

~DE ONDERSTE STEEN MOET BOVEN KOMEN~
(De waarheid moet bekend worden)

NARATHIWAT:- Uit een militaire kazerne in het hoofddistrict van deze zuidelijke grensprovincie zijn op een (nog) onverklaarbare wijze achtentwintig AK-102-geweren verdwenen.

Politie kolonel Supakorn Phuengros, commissaris van het hoofddistrict district in Narathiwat, meldde de verdwijning van de geweren aan de nationale politiechef, generaal Suwat Jangyosuk.

Volgens een radioverslag verdwenen de 28 AK-102-geweren op 18 mei uit de 2e Narathiwat Territorial Defense Company in Tambon Kamphu in het district.

De volgende dag diende burgemeester Kudae, assistent-chef van het district Muang, een klacht in bij de lokale politie tegen degenen die naar verluidt betrokken waren bij de verdwijning van de geweren bij het territoriale defensiebedrijf.

De commandant van het vierde leger, luitenant-generaal Kriangkrai Sirak, bevestigde dinsdag dat de 28 AK-102-geweren waren vermist. Hij verklaarde dat recherche onderzoek deed naar en bewijs verzamelden tegen degenen die de wapens hadden gestolen.

“Tijdens een militaire confrontatie in het Bacho-district van Narathiwat op 11 mei waarbij een vermoedelijke opstandeling werd gedood, namen officieren een AK-102-geweer in beslag”, zei luitenant-generaal Kriangkrai.  “Een eerste onderzoek wees uit dat het bij geen enkele aanval was gebruikt, doch het wapen bleek van een verdedigingsvrijwilliger in Narathiwat te zijn.”

Op 11 mei werd de 30-jarige Khun Suraidin Katae, alias Madong, doodgeschoten tijdens een confronatie met politie en soldaten in een huis in het Bacho-district van Narathiwat.

Na het kort spervuur ​​doorzocht de politie zijn huis en vonden Khun Suraidin dood in het huis met een AK-102 geweer en een 11 mm revolver in de buurt.  Volgens Thaise media werden meer dan 100 gebruikte kogels verspreid over het huis gevonden.

 Uit een strafblad bleek dat Khun Suraidin werd gezocht voor de dodelijke schietpartij op een vrouw en haar dochter op 11 augustus 2018.

Het AK-102-geweer dat de verdachte gebruikte, was gestolen van Muhammand Salae, een vrijwilliger voor territoriale verdediging in het Bacho-district nadat hij de vrijwilliger op 10 maart had doodgeschoten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: file foto
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!