Koning Vijaralongkorn heeft zich weer in het openbaar vertoond

~KASTELEN IN DE LUCHT BOUWEN~
(Zich illusies maken)

BANGKOK:- Koning Vajiralongkorn heeft zich dinsdag voor het eerst in bijna een maand weer in het openbaar vertoond. De Thaise monarch verscheen met zijn beide partners koningin Suthida en nobele gemalin Sineenat in de Amphorn Sathan Residential Hall, de residentie van de koning, voor installatie van een nieuw lid van de Geheime Raad, de Privy Council.

Koning Vajiralongkorn (68) was voor het laatst gezien op 28 april. Toen hij met zijn beide vrouwen en oudste dochter prinses Bajrakitiyabha medisch materiaal overhandigde voor de strijd tegen de coronapandemie.

Omdat hij zo lang uit het zicht verdween – normaal heeft het Koninklijk Journaal op de Thaise televisiezenders altijd wel wat te melden – kwam er een enorme geruchtenstroom op gang over de gezondheid van Vajiralongkorn. Algemeen wordt aangenomen – in elk geval door kritische volgers van het koningshuis – dat de koning (ernstig) ziek is geweest en enige tijd in het ziekenhuis heeft gelegen.

Van officiële zijde is echter niets meegedeeld en is de lange afwezigheid ook niet verklaard. De afgelopen jaren was Vajiralongkorn veel langer uit het nieuws omdat hij in feite in Beieren woonde; pas sinds vorig jaar oktober is hij weer permanent in eigen land. Naar verluidt overigens niet van harte.

De politieke situatie en de aanzwellende kritiek op onder meer zijn buitenlands verblijf, deden hem besluiten voorlopig in Thailand te blijven en tevens aan zijn imago te werken door het land kriskras te doorkruisen. Dat was een primeur voor de in 2016 aangetreden monarch, die in de tussentijd meer van Beieren en Zwitserland (waar zijn vrouw Suthida woont) had gezien dan van Thailand.

Gezien de impopulariteit van de koning was het niet gek dat hij de afgelopen weken met enige regelmaat overleden werd verklaard, of dat daar in elk geval op werd gehint. ,,Alles is goed”, kregen Thaise koningshuisfans te horen en gezien de beelden die dinsdag uit het paleis kwamen, lijkt dat ook (weer) zo te zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Royalblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!